93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

23 de gen. 2014

ÉSSERS VIUS: PERSONES, ANIMALS I PLANTES, Per Núria Sitjà

23.1.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF


Cada vegada més persones es desfan dels seus animals de companyia per “problemes múltiples”.

El dia 14 d’agost del 2013, l’amo de un gos cec d’edat avançada va  tirar-lo al riu a causa de la seva ceguera i de la seva edat; El PP vol incorporar les “corrides” de toros a les places de Catalunya, però com que la gent no vol, ara volen incorporar els correubous, que és el mateix però en comptes de toros, bous; demanen presó per a un home que va matar la seva gossa a cops; abandonats més enllà de les vacances; una gossa amb les vides d'un gat; enxampen un home amb 27 gossos al cotxe a punt per ser venuts fraudulentament a Girona. Tots aquests són titulars de diaris on parlen de que han maltractat un animal, és casi impossible acabar de llegir la noticia sense dir “Això no és normal, això ja és immoral”.

Això es una falta de educació i de sentit comú, tothom sap que els gossos no són persones però si éssers vius per axó no  s’han de tractar com capses de sabates, no es mereixen ser tirats al riu, maltractats o abandonats només per tenir problemes físics, o perquè siguin d’edat avançada. Si la gent compra un animal de companyia només per usar-lo d’ornament que es compri un quadre i no un ésser viu, però sota cap circumstància tirar-lo al riu amb les potes lligades amb una brida industrial.
Per sort cada vegada els polítics posen més lleis per evitar el maltractament animal, que quan una persona faci mal a un animal haurà de anar a la presó durant tres mesos, i durant un a tres anys no podrà treballar en res que tingui a veure amb els animals.

Abans de comprar un animal de companyia primer s’ha de pensar que hauràs de conviure amb ell tots els seus anys de vida, i si no vols aquesta responsabilitat no te’l compris.