93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

23 de gen. 2014

EL BURKA, UN DRET O UNA OBLIGACIÓ, per Maria Rodríguez

23.1.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF

D’entrada el burka l’haurien de portar les dones perquè els hi agrada, no per cap obligació.
Actualment moltes dones islàmiques o que viuen en Afganistan porten burka per respecte a la seva parella, ja que si no el portessin el seu marit ho veuria com una falta de respecte a la seva persona. Han de portar el burka quan surten al carrer i només se’l podem treure a casa, quan només està la seva família.


En segon lloc, el burka no hauria de ser obligat per les dones de religió islàmica ja que haurien de tenir els mateixos drets que els homes. El burka els hi treu la llibertat d’expressió i el respecte, ja que vesteixen com el seu marit vol, ja que pensen que els homes són superiors a elles, cosa que és errònia. Moltes vegades han hagut accidents per culpa del burka ja que els dificulta molt la visibilitat. Se’ls hauria de donar la llibertat de ser com volen sense tenir cap mena de por, ja que només hi ha una vida, i no és per estar sotmesa al masclisme que avui en dia encara hi ha, i molt.

En conclusió el burka hauria de ser optatiu, ja que les dones, igual que els homes, han de tenir llibertat per vestir com volen; però per poder fer això s’hauria de deixar molt clar que si una dona vesteix com vol, no és una falta de respecte, sinó  que és la llibertat d’expressió, que com persones que són tenen.