93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

5 de febr. 2014

El govern no canviarà el model d’educació catalana

5.2.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDFEl govern no canviarà el model de l’educació català, que garantitza el coneixement de les dues llengües.
Francesc Homs, portaveu del Govern, posa en qüestió la nova llei dels percentatges del ús del castellà, el portaveu afirma que es per la cohesió social de tot l’Estat i que es legal en la Llei d’Educació Catalana (LEC), tot i així afirma que: “No es moure cap coma” i que el que volen es garantir la satisfacció de centenars de milers de catalans.


El Govern es concentrarà en tres eixos. El primer, presentar tots els recursos que siguin possible, cosa que Homs ha definit com "bateria d'argumentacions jurídiques". En segon lloc, l'executiu vol deixar clar que no tirarà la tovallola i que defensarà l '"interès general dels alumnes, pares i de la comunitat educativa", així com "el coneixement correcte de castellà i català". Finalment, basar tota aquesta estratègia en la defensa i aplicació de l'actual LEC, norma que Homs ha recordat que va ser aprovada per majoria absoluta fa dues legislatures.


Autors: Rocío Cruz
           David Sardà


Font: La Vanguardia