93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

23 de gen. 2014

ELS OKUPES, per Sergi Sicília

23.1.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF


Amb la crisi econòmica, el fenòmen okupa està adquirint una nova dimensió. A les ocupacions "ideològiques" i de col·lectius molt marginals, s'hi suma ara un fenòmen creixent que volem anomenar "els nous okupes".


Per la gent sense sostre, que no tenen vivenda simplement perquè no s’ho poden permetre, el més just seria proporcionar-los-hi un allotjament almenys durant un temps perquè penso que tothom mereix un sostre per viure, ja que és un dret que té tothom. Són persones, són ciutadans. Per exemple, hi ha molts pisos on no hi viu ningú, alguns estan en venda i probablement NO els vendran perquè no hi ha diners. Per  tant, aquestes vivendes es podrien donar als necessitats, sinó continuaran okupant les propietats dels altres. M’imagino que a ningú li agradaria que, per exemple, la seva casa d’estiu estigui okupada, perquè fer-los fora suposa un conflicte de culló de mico. Com que això no volem que passi, millor evitar-ho. En quan als okupes que ocupen una casa sense necessitat econòmica, solament per manifestar-se, no ho comparteixo perquè hi ha altres maneres d’arreglar aquests problemes.

Jo estic d’acord que ocupin una casa on no hi viu ningú des de fa molt temps, i si estan okupades penso que almenys fa un servei. Aquest és un problema actual de la nostra societat, un problema general, a qualsevol de nosaltres els pot arribar a passar una situació com aquesta, trobem una solució adequada.