93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

25 de gen. 2017

El drama dels refugiats a Europa amb davant de l’ona de fred


Als camps de refugiats mor més gent de l’habitual a causa del fred.

Aquest últim mes, una pediatra espanyola que està en un dels camps de refugiats d’Europa, assegura que hi han hagut més morts de les habituals a causa del fred. Han arribat fins a temperatures de quinze graus sota zero, i a més d’això les condicions a les que estan no son gaire bones, això fa que sumin encara més morts. La pediatra espanyola que hi ha allà, ha intentat contactar amb els governs dels diferents països d’Europa perquè millorin les condicions dels camps de refugiats. La pediatra els hi ha dit, que han de deixar-se de mirar l’impediment de que la gent passi les fronteres, i preocupar-se més per els refugiats que tenen en el seu propi país.
Font: elPeriódico
Fet per: Carla Mor, Aina Pla i Ariadna Litzell

“La La Land” iguala el rècord de 14 nominacions per a l'Oscar 2017


El musical Chazelle s'enfronta a la gala del 26 de febrer com a favorit, La Llegada i Moonlight ocupen el segon lloc amb vuit nominacions


La ciutat de les estrelles (La La Land), ha assolit un rècord de 14 nominacions per als Oscar 2017, en 13 categories diferents. La pel·lícula iguala la marca històrica establerta per Titànic i Eva a la nua. La La Land ja va trencar un rècord en els Glóbus d’Or, per tenir els set premis dels set premis en que optaven.

L'arribada de Dennis Villenueve i Moonlight de Barry Jenkins, ocupen el segon lloc amb vuit nominacions als Oscar 2017. La gala, es celebrarà el 26 de febrer i els directors que opten al prmi son:: Chazelle, Jenkins, Villeneuve, Gibson i Lonergan  i es disputen el premi a la millor direcció.


Autors: Aleix Ciurana, Adrià Casanovas, Lluc Fusalba
Font: ABC

EL tràgic xoc de cap de Ryan Mason

El passat diumenge 22 de gener Ryan Mason es va xocar Gary Cahill i va sortir del camp amb el crani fracturat.

El migcampista del Hull City Ryan Mason va rebre un cop al cap en el passat partit contra el Chelsea que finalment va acabar sent una fractura cranial. El futbolista està evolucionant favorablement respecte la fractura. Està sent examinat per els membres de St Mary’s Hospital, de la capital britànica, on  va ser operat d’urgència ràpidament.
“No farem cap comentari més fins que no hi hagi hagut canvis en la condició de Ryan.
Volem  demanar a la gent que respecti la privacitat de Ryan i de la seva família mentre segueix internat a l’hospital”. Va afegir el portaveu del club anglès, Hull City.


Autors: Isaac Roura, Miquel Pérez i Xavier Achau.

Font:La Vanguardia

20 de gen. 2017

Sorteig fraudulent a Twitter d’un iPhone 7


Els ciberdelincuents del 2014 tornen amb els seus actes maliciosos i enganyifes

Els ciberdelincuents que en el 2014 van fer que la gent creiés que es podria mirar qui entra i visita la teva pàgina de Twitter han tornat a actuar, però aquest cop, fent un sorteig a través del web d’un iPhone 7 que en veritat no existeix. Per fer-ho, es pensa que s’han basat en el fet de que les persones es deixen enganyar per la paraula gratis sense pensar racionalment.

El missatge de la pàgina que duu a terme aquest engany diu: Mytwitterstar.com està sortejant un iPhone 7 per aquells visitants que desitgin participar al sorteig. No et perdis aquesta gran oportunitat! Alguna de les coses que fa saber que el sorteig és fraudulent és que no hi ha cap dada sobre l’empresa que està al darrere, les condicions, l’estructura del text, la presència de faltes d’ortografia, està mal redactat…
A més d’això, el text és il·lògic per a un sorteig d’aquesta envergadura, començant pel fet de que no ofereix la informació que promet. Per exemple, a l’esmentada pàgina apareix un visual amb suposada informació del concurs, però després de visualitzar-lo ens adonem de que no parla ni de les característiques del terminal, les bases legals del concurs, o qualsevol altra cosa relacionada amb el tema del vídeo.
Les sospites de l’estafa augmenten si cliquem a “Participar des de Twitter”, on ens sol·liciten l’accés al nostre perfil de la xarxa social. Tot i ser aquesta una petició que ningú hauria d’acceptar, molts han caigut en la trampa i s’han deixat enganyar.

Aquesta farsa està basada en el principi de la ingenyeria social, que consisteix en utilitzar un reclam per atraure la nostra atenció i que puguin aconseguir que actuem a la seva voluntat. D’aquesta manera podran infectar amb un virus el dispositiu i així poder accedir a informació sensible com fotografies, realitzar subscripcions, dades bancàries, etc.

Autores: Camila Barrientos, Paula Lopez i Anna Lozano
Font: ABC

Es crema una nau industrial


El foc va cremar una nau industrial a prop de Torho

El passat dissabte 14 de gener, pels volts de les 6 de la tarda, va començar a cremar-se una nau industrial abandonada a prop de Torho. La columna de fum es veia des de diferents punts de Tordera, gràcies a aquest fet els torderencs van avisar a les autoritats. Més tard quatre camions de bombers i dues patrulles de la Policia Local es van desplaçar fins la nau, i van apagar el foc. Ara s’ha obert una investigació perquè es creu que l’incendi ha estat provocat.

Autores: Mireia Pasqual, Ona Traveria i Queralt Sitjà

Font: Radio Tordera

18 de gen. 2017

La Lluna no es va fer de cop


Investigadors creuen que el nostre satèl·lit natural es va formar per múltiples col·lisions contra la Terra durant milions d'anys

Probablement des que va descobrir la Lluna en el cel, l'ésser humà s'ha preguntat quina força la va portar fins allà i com es va formar. En l'actualitat, hi ha una teoria dominant respecte als seus orígens, que els situa fa uns 4.500 milions d'anys, quan un objecte de la mida de Mart batejat com Theia va xocar brutalment contra la jove Terra. Els enderrocs produïts per la col·lisió van formar una densa i calenta núvol de residus al voltant del nostre món que, per la força de la gravetat, van acabar units donant forma al nostre satèl·lit natural.

Però aquest model té alguns detractors. Entre ells, un equip de l'Institut Weizmann de Ciències a la Universitat de Rejovot (Israel), que s'ha publicat a la revista «Nature Geoscience» la seva pròpia versió, perllongada, dels fets. Segons la seva opinió, no va ser una única i colossal col·lisió en un instant geològic, sinó una sèrie de diferents impactes (al voltant de vint) durant molts milions d'anys, els que van provocar l'aparició del nostre satèl·lit natural.

El motiu pel qual l'explicació de Theia no satisfà els autors de l'estudi és la composició de la Lluna, que té una signatura isotòpica molt semblant a la de la Terra. Això, simplement, no hauria de ser així. L’esperable, en el cas d'un únic xoc gegant, és que el cos resultant fos una barreja de l'impactador i la Terra. Podria passar que tot el material que va formar la Lluna arribés del nostre planeta, o que el impactador tingués casualment una composició idèntica, però aquests escenaris resulten molt poc probables.

Autors: Sento Morell i Álex Duch

Font: ABC

Dos pares es barallen en un partit de juvenils


Dos pares es van barallar en ple partit entre l’equip UD Guía i UD Telde la setmana passada i un pot perdre un ull.

La setmana passada hi va haver una dura batalla entre dos pares de diferents equips de futbol mentre el partit ja estava pel minut 60, però ningú se’n va assabentar d’aquest incident fins al final del partit, per això l’àrbitre no va parar el joc.
Això va passar el dissabte de la setmana passada al camp Pablo Hernández de Gran Canaria, un dels pares ha hagut de ser operat en un ull i encara està ingressat a l’hospital.

La Unió Esportiva Guia va condemnar els fets a través d'un comunicat que va penjar al seu compte oficial de Twitter. I el partit va acabar amb victòria visitant per 1-2.

Autors: Isaac Roura, Xavier Achau i Miquel Pérez.

Font: Marca

Isabel-Clara Simó, la nova gran afortunada


Isabel-Clara Simó ha sigut la cinquena dona que ha rebut el premi d’Honor de les Lletres Catalanes.
Isabel-Clara Simó ha rebut el Premi d' Honor de les Lletres Catalanes d'aquest any, que atorga Òmnium Cultural des de fa 49 anys.
Aquests premis s’otorguen a escriptors per reconèixer treballs literaris o científics de l'àmbit lingüístic català. Isabel-Clara Simó va néixer a Alcoi, València, fa 73 anys. Ella ha estat guardonada amb el premi de la Crítica Serra d'Or, "La salvatge", amb què va guanyar el Premi Sant Jordi, "Dones" o "T'estimo Marta". En el 1999 se li va otorgar la Creu de Sant Jordi. Isabel Clara Simó està compromesa amb la lletra catalana la qual defensa.
Font: Diari Tv3

Autors: Aleix Ciurana, Adrià Casanovas, Lluc Fusalba