93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

28 de febr. 2018

Més morts que vius

28.2.18

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF
Cementerio de Azimpur La ciutat més poblada del món, ja no té espai per enterrar als

seus morts.
Dacca és una ciutat de Bangladesh en la qual habiten més de 44.000 persones per km quadrat fent així que a la llarga no tinguin suficient espai per a enterrar tots els morts. Suraya Parveen, una dels milers d'afectades explica que actualment ja no pot visitar al seu difunt pare, ja que al damunt de la seva tomba ara hi ha enterrat un estrany, és a dir, que aquell terreny ha estat emplenat de ciment i ara és d'una altra família.
Això és a causa del fet que l'islam (la religió base de la ciutat) no permet incinerar persones, però en canvi el que sí que permet és enterrar més d'un cadàver en la mateixa sepultura.
Per aquest motiu i des del 2008, com a llei les sepultures són molt cares (uns 19000 euros) comparades amb els guanys anuals d'una persona de la ciutat (1610 euros) i tan sols es mantenen durant dos anys que és quant són substituïdes per una altra sepultura.
Altres persones expliquen que per a mantenir la sepultura del seu difunt subornen al personal de manteniment del cementiri per poder mantenir el seu difunt.
Com a solució, els funcionaris de la ciutat proposen a les famílies enterrar els morts en el seu poble d'origen per aquesta manera reduir la quantitat de morts que hi ha d'enterrar a la ciutat, l'únic problema el pressupost, moltes famílies no poden permetre el transport del difunt fins al seu poble natal i per això s'ha proposat de pagar el transport i els rituals per a l'enterrament del difunt.

Autors: Nil Massó i Abraham Gutiérrez