93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

28 de febr. 2018

El virus que va poder engegar la consciència humana

28.2.18

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF
En un lloc del nostre cervell conviu amb nosaltres un antic virus que ens acompanya des que els homes som homes.

En el mes profund del cervell on es troba el nostre pensament conscient, hi ha un antic virus que ens acompanya des que encara no érem humans. Segons dues recerques de la revista Cell aquest virus es va unir al codi genètic dels animals que es desplaçaven sobre 4 potes; aquest important fragment de codi esta encara està en el nostre cervells i molt actiu on es realitza la tasca d'empaquetar la informació genètica i enviar-la d'unes cèl·lules a unes altres, en forma de petites càpsules que s'assemblen moltíssim als virus.
Hi ha parts del codi genètic humà que procedeixen d'antics virus, és és un fenomen bastant més comú del que podria semblar: de fet, un estudi publicat en Cell en 2016 va trobar que entre el 40 i el 80% del genoma humà procedia d'invasió arcaica, el virus es va incorporar all codi genètic dels humans.
La qüestió és que segons els investigadors aquests paquets són la base del sistema pel qual els nervis es comuniquen entre si i es reorganitzen també entre ells, tasques que resulten de màxima importància per elaborar un pensament superior (com el que s'usa per exemple per analitzar, avaluar i crear).
Com funciona l’entrada dels virus al cos?

Quan entra un virus en el nostre cos injecta el seu codi genètic a les cèl·lules de manera que les infectades produeixen el virus una altra vegada. La majoria de vegades això no és nociu per a l'home però de vegades són beneficiosos o fins i tot útils i s'acaben transmetent i incorporat al cos. Autors: Ian Rueda, Jan Torrent i Pol Colomer
Font: ABC