93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

30 de nov. 2016

Ha mort Fidel Castro, líder de cuba

30.11.16

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF

Mor Fidel Castro ha mort als 90 anys d'edat. El líder històric de la Revolució Cubana, ha mort la nit del 25 a l'Havana.


La mort de Fidel Castro tanca 60 anys d'història, des que va desembarcar a Cuba amb un grup de rebels provinents de Mèxic,el 1956 va enderrocar a Fulgencio Batista el 1959, fins avui, data final de l'existència d'una de les principals figures del segle XX. Fidel Castro també és conegut per els seus discursos llargs i esgotadors. A Espanya alguns cubans estan tristos, recordem que el pare de Fidel Castro es espanyol.


Després d'estar 47 anys de manera interrompuda al capdavant del règim socialista que va construir entorn al seu lideratge, Castro va abandonar el poder fa just deu anys, el 2006, per problemes de salut.Raúl Castro, cinc anys menor, va prendre el comandament llavors provisionalment i dos anys després, el 2008, el va succeir formalment com a president del Consell d'Estat i del Consell de Ministres.

A Fidel Castro es va veure per última vegada el passat 15 de novembre, quan va rebre a la seva residència al president de Vietnam, Tran Dai Quang.


Fet per: Alex Rodríguez , Jordi Prados, Isaac Roura

Font: Elpais