93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

10 de nov. 2014

Un coet de la NASA explota

10.11.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF


Un coet de la NASA no tripulat, va explotar al cap de pocs segons d’haver-se enlairat per anar cap a l’Estació Espacial Internacional.

El coet portava subministraments, experiments científics i aliments per els astronautes; i com que no han arribat, no es sap quan es reprendrà la operació.
El coet va sortir d’una illa de Virginia, als Estats Units, i al tenir lloc l’accident, causà una gran bola de foc, però sense causar morts ni ferits.
El coet era de la agència Orbital Sciences Corp, que només per la construcció de la càpsula on hi havia les coses que es portaven, costava 200 milions de dòlars.
El llançament del coet estava previst pel dilluns, però per uns problemes tècnics es va endarrerir pel dimarts. Finalment va poder enlairar-se, però finalment sense tenir èxit.
L'accident és el primer des que EUA va començar a privatitzar el transport de material a l'estació espacial, en quedar-se sense vehicles propis per enviar càrrega i tripulació quan va concloure el seu programa de transbordadors el 2011.

Autors:
Pau Fernández
Albert Egea
Joan Oller

Fonts:
elmundo.es
elpaís.es

abc.es