93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

6 d’oct. 2014

Apple patenta una tecnologia per interactuar amb hologrames

6.10.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF


El dispositiu permetrà tocar amb les mans les imatges projectades en 3D.

"Sense visors o ulleres 3D " . "Sense un mitjà reflectant " . Aquesta és la revolució que promet la " interactive holographic display device " ( dispositiu d'interacció hologràfica ) , una nova patent d'Apple publicada ahir per l'oficina de patents del Govern dels Estats Units , segons ha informat Pattently Apple , un bloc dedicat a reflectir les innovacions d'aquesta companyia . N'hi haurà prou amb el mòbil o la tauleta perquè aquestes imatges en tres dimensions es projecten en l'espai i interactuin amb l'usuari.

Christopher Horst Krah , investigador nord-americà dels Alts ( Califòrnia ) , és l'únic inventor del projecte , tot i que encara no ha fet declaracions de cap tipus . El resum del seu invent , que es pot consultar al web de l'oficina de patents , detalla com funciona el sistema amb diversos diagrames , indicant que es podria emprar no només per iphones i tauletes, sinó també per a ordinadors.

La patent explica així el seu funcionament: "La informació d'una imatge es transmet a un o diversos feixos que generen una imatge hologràfica de l'objecte. Un o més sensors òptics poden configurar per obtenir informació per detectar la ubicació d'un dispositiu interactiu ( per exemple: el dit d'un usuari ) respecte a l'holograma". Cal tenir en compte que Apple registra moltes patents que no aconsegueixen desenvolupar un prototip viable.

Autors: Miquel Dalmau i Clàudia Xaubet
Font: El País