93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

4 de juny 2014

Podem començar de zero

4.6.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF


Creen un nou sistema que  permetrà tant esborrar com restaurar records.

Un grup de desenvolupadors de la Universitat de Califòrnia , Estats Units , van presentar " Etern resplendor d'una ment sense records",  que permet tant esborrar com restaurar records .

Els científics van aconseguir aquests sistema creant inicialment respostes de por en els records en rates .
D'aquesta manera , els experts van estimular els nervis al cervell d'aquests animals , modificades per rebre estímuls òptics, mentre provocaven xocs elèctrics en les seves potes. Així, els rosegadors podien associar el dolor d'aquest acte amb els estímuls de temor en el seu cervell .

A continuació,  els experts van estimular aquests mateixos punts nerviosos però a través d'una sèrie de llums de baixa freqüència , que van provocar que les rates " oblidessin " l'associació de dolor i por que havien creat inicialment.
Mentre , per restaurar la memòria , els científics van utilitzar un pols d'alta freqüència , novament en els seus punts estimulats inicialment , que va portar els animals a mostrar novament por abans els xocs elèctrics.

S'espera que aquest avanç pugui ser un desenvolupament molt rellevant per a les cures contra malalties com l'Alzheimer . No obstant això, els científics encara es troben en etapes molt primerenques d'investigació .

Font: El Universal
Autors: Kelvin Chen i Andrea Fernández