93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

15 de març 2014

10 anys del 11-M

15.3.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF
Més de 200 persones es reuneixen aquest dimarts per commemorar l'atemptat del 11-M.



Més de 200 persones han assisitit aquest dimarts per commemorar l’atemptat del 11-M per recordar a totes les famílies que es van veure afectades i demanar que les víctimes descansin en Pau.

Entre els assistents, hi havia l'alcalde de Burgos, Javier Lacalle, el subdelegat del Govern a Burgos, José María Arribas, els tres integrants del Grup Municipal d'UPyD, Roberto Alonso, Rosario Pérez i Julián Altable, i l'exfuncionari de presones segrestat per ETA, José Antonio Ortega Lara.

Molta gent segueix entristida, senten que no poden aguantar la càrregar d’haver perdut a molts familiars i gent coneguda i Ortega Lara ha dit que "algunes no han sortit" de la complicada situació que va començar ara fa una dècada.

El Judici dels Atemptats de l'11 de març de 2004 es tracta del procés judicial que es va dur a terme a Madrid en relació amb els atemptats de l'11 de març de 2004. El judici es va celebrar entre el 15 de febrer del 2007 i el 2 de juliol del 2007, quan el judici va quedar vist per la sentència. Hi va haver un total de 57 sessions, que es van celebrar en un pavelló de l'Audiència Nacional a la Casa de Camp. Es va dictar sentència el 31 d'octubre del 2007 a la qual es va considerar provat que els atemptats de Madrid, que van causar 191 morts i 1.856 ferits. Molta gent va ser condemnada a 38.000 añs pero finalment la condemna es va reduir a 8 anys o 5 anys.
La majoria de condemnats van quedar absolts per el Tribunal Suprem.

A més dels acusats citats anteriorment, hi va haver 18 més, fins a completar els 29 acusats del judici.

-Hi va haver 3 magistrats:

Javier Gómez Bermúdez, president i ponent del tribunal.
Fernando García Nicolás, president de la Secció Segona de la Sala penal.
Alfonso Guevara, president de la Secció Tercera de la Sala Penal.

-Hi va haver 4 fiscals:

Olga Sánchez, fiscal durant la instrucció del sumari.
Javier Zaragoza, fiscal en cap.
Jesús Santos, tinent d'fiscal.
Carlos Bautista.



-Hi va haver d'afegir 26 advocats defensors, 23 d'acusació, tres acusacions populars, 650 testimonis i 98 perits. Dels 650 testimonis, van destacar 3 terroristes etarres que van declarar davant el tribunal:

Henri Parot
Gorka Vidal
Izkur Badillo







Font: Vanguardia
Marc Parera, Dani Caro i Cristina Gibert