93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

5 de febr. 2014

El món del futbol de dol

5.2.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF


L'exseleccionador nacional mor a la Clínica Centre de Madrid víctima d'una leucèmia que arrossegava des de fa mesos.

L'entrenador de futbol Luis Aragonés ha mort amb 75 anys aquest dissabte a les 6.15 hores del matí a la Clínica Centre de Madrid,la causa de la mort ha estat una leucèmia, segons fonts del centre hospitalari. Nascut a Hortaleza (Madrid) el 1938, va conquistar el 2008 l'Eurocopa amb la selecció espanyola de futbol.

La major part de la trajectòria professional d'Aragonés ha estat lligada a l'Atlètic de Madrid com a jugador i entrenador, però va ser la seva tasca com a seleccionador el que va portar a la glòria. Va prendre les regnes de «La Roja» el 2004 i, quatre anys després, guanyava l'Eurocopa d'Àustria i Suïssa, en imposar a la final per 1-0 a Alemanya.

Luis Aragonés, que estava casat i tenia quatre fills, es va iniciar en el futbol en els infantils de la Pineda i el 1957 va debutar amb el Getafe a Tercera Divisió. A l'any següent, va ser traspassat al Reial Madrid, en el qual només va estar uns mesos abans de la seva cessió al Recreativo de Huelva (1958-59). A continuació, va jugar una temporada a l'Hèrcules d'Alacant i en la 60-61, després d'un efímer pas pel Plus Ultra, va debutar a Primera Divisió amb l'Oviedo. Després d'això va seguir augmentant la seva carrera com a jugador de primera divisió, arribant fins a la seva jubilació, la seva carrera com a entrenador i els seus últims dies.


Autors: Richard Yuste i Cristian Lallana.
Fonts: ABC