93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

23 de gen. 2014

LES RETALLADES A LES BEQUES CIENTÍFIQUES, per Kelvin Chen

23.1.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF


Com si no tinguéssim suficient amb les retallades de sou, ara han arribat fins al motor i al futur del país, estan afectant les investigacions científiques concretant més a les beques científiques.


La investigació científica és una activitat bàsica i necessària pel bon desenvolupament del país i pel seu futur, ja que proporciona una millora de qualitat de vida i el desenvolupa ment de noves eines per gaudir-ne per als seus habitants.


Si abans hi havia pocs estudiants que s'interessessin en aquesta carrera, ara n’hi ha menys encara, amb les poques ajudes i finançaments que proporciona el govern i a sobre ara li sumem aquesta disminució de beca si posem tots aquests factors junts ens sortirà que el país esta sofrint una fuga de talents, que estudiants d’aquesta carrera estan emigrant cap a altres països amb més bones condicions, ja sigui amb més ajuda financera o per una qualitat laboral millor, o simplement s’han dedicat a estudiar altres carreres. També ha causat una congelació en l’avenç científic del país, ralentitzant així la possibilitat de descobrir noves innovacions que podrien aportar beneficis a la humanitat, encara que hi hagi científics que sense haver cobrat el sou han seguit investigant.

En conclusió si seguim així Espanya sofrirà una gran pèrdua de talent científic i es quedarà sense una nova generació d’investigadors o amb molt pocs d’aquests.