93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

4 d’abr. 2018

El cinema i la televisió nordamericana estan de dol

4.4.18

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF
El cèlebre productor i guionista Steven Bochco mor als 74 anys lluitant contra una leucèmia.


El reconegut productor i guionista novaiorquès Steven Bochco, popular per sèries com 'Canción Triste de Hill Street','La ley de Los Ángeles' i 'Policías de Nueva York', grans produccions que van marcar la història de la televisió, ha mort als 74 anys, segons han informat mitjans locals de comunicació. Com han dit fonts familiars, hauria mort a casa seva dormint on residia lluitant, des de fa diversos anys, contra una leucèmia.

El 2014 el preuat guionista va rebre un trasplantament de cèl·lules, que l'ha fet lluitar fins a l'últim moment acompanyat dels més propers a ell. La seva família assenyalava en un comunicat que "Steven va lluitar contra el càncer amb força, coratge, gràcia i el seu insuperable sentit de l'humor" que fins al moment de la seva mort el va caracteritzar. Segons la família, Bochco va morir mentre dormia, acompanyat de tots els seus estimats.

De la seva prolífica carrera, que va començar amb sèries com 'Ironside' o 'Colombo' destaquen èxits com 'Cancion Triste de Hill Street', el seu gran 'hit', que va guanyar vuit premis Emmy en la seva temporada pilot i va aconseguir una xifra vertiginosa de fins a 98 nominacions en els sis anys següents. També les sèries televisives 'La ley de Los Angeles (1986-1994),' Policies de Nova York (1993-2005), Murder One' (1995-1997) i City of Angels (2000), entre altres produccions, destaquen dins la seva coneguda carrera.

Font: El periodico

Autores: Maria Lozano, Lucía Solano i Estel·la Fernández