93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

7 de març 2018

Jocs per entendre la cituació de les persones amb trastrons mentals

7.3.18

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF
zentauroepp42423224 salut mental180306165037
Diferents ciutats de Catalunya reuneixen 270 persones per efectuar uns joc per compendre les situacions de gent amb trastorns mentals.

Un estudi liderat per la Universitat de Barcelona i la federació Salut Mental Catalunya ha analitzat les interaccions d'aquest col·lectiu amb el seu entorn. Jocs per la salut mental és una iniciativa de ciència ciutadana per apropar les malalties mentals als espais públics. Diferents ciutats de Catalunya han reunit a persones amb trastorns mentals, els seus cuidadors, amics i familiars. Per tots ells el repte era un conjunt de jocs digitals mitjançant els quals se simulaven diferents dilemes socials que devien resoldre de manera individual, però sempre pensant en l'equip.
A través d'aquests tres jocs s'ha analitzat la confiança, la cooperació i el sentiment de col·lectivitat dels participants.

En total, al llarg de les 45 sessions desenvolupades han participat un total de 270 persones, la majoria patia una malaltia mental. Xavier Trabado vocal de la federació Salut Mental Catalunya explica: a través d'aquesta iniciativa hem pogut utilitzar recursos científics per interactuar amb la ciutadania, i a la vegada, hem recollit dades que reforcen el model d'atenció comunitari que fa anys que reclamen. Autores: Paula Blanco, Ariadna Gay i Clara Abert. Font: El Periódico