93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

30 de nov. 2016

Elon Musk vol enviar tres vegades mes satèl·lits dels que hi ha ja en òrbita

30.11.16

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF


SpaceX dóna un pas endavant en el seu pla per oferir accés a Internet a tot el planeta des de l’espai


Sembla ser que l’empresa d’Elon Musk, SpaceX, no tenia prou amb els seus ambiciosos plans per enviar una missió tripulada a Mart, sinó que a més a més,  vol portar l’accés a Internet via satèl·lit, ja que el 57% de la població del planeta, segons l’UNESCO, no té accés a Internet.
Musk ja havia parlat d’aquest projecte fa algun temps, però ara la seva empresa que és la que s’encarrega de regular les telecomunicacions, estan fent una descripció tècnica del projecte.
Una de las coses que té aquesta documentació és una descripció dels satèl·lits que utilitzarà per això, cada un d’ells de 386 kilograms de pes, que ocuparan òrbites entre els 1.149 i 1.324 kilòmetres d’altitud.
Però no es només el fet de fabricar-los sinó també el posar-los en òrbita. Parlem d’uns 10.000 milions de dòlars per posar uns 800 satèl·lits. És un factor que em de tenir en comte l’esforç i els diners per saber si es segur aquest projecte. Encara que per a estalviar utilitzin els seus propis coets. A demés volen posar 4.425 satèl·lits per envoltar la terra. A mes SpaceX no es l’única empresa interessada en aquest experiment, l’altre companyia interessada és Facebook.
Facebook també va intentar-ho el setembre del 2016 però no ho va aconseguir, a l’hora que Google que també ho va intentar i no va donar bons resultats. Elon Musk tenia la idea de fer-ho a Mart però ara és més realista i veu que no es gaire possible, també em de recordar que SpaceX ha sigut la primera empresa en ser capaç de dissenyar i recuperar un coet que la seva primera etapa es pot tornar a realitzar,una cosa que s’havia fet fins el moment. Els primers satèl·lits de proves podrien ser enviats al 2017 i, si tot va bé, al 2020, ja podria haver internet a tot el planeta.

Font: El País


Autores: Anna Lozano, Carla Mor i Marta Morros