93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

2 de nov. 2016

El bebè que va néixer dos cops

2.11.16

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF

Metges de Texas han operat a un fetus per extreure un tumor amb èxit
A Texas, on a Margaret Hawkins Boemer, la mare, embarassada de 16 setmanes, se li va detectar, en un control rutinari, que la seva filla Lynlee tenia un tumor a la columna vertebral. La massa estava desviant la sang del fetus, el que augmentava las possibilitats d’una aturada cardíaca.
El teratoma sacrococcígeo és un tumor estrany, on la seva causa es desconeix però que afecta quatre vegades més a las nenes que als nens.
La recomanació de tots els metges va ser que avortés. De tots els facultatius menys d’un, que va  la decisió dels pares de salvar al fetus. La dona ja havia perdut , en aquell mateix embaràs bessó, a la germana de Lynlee.

Quan van realitzar la operació, els metges van descobrir que la mida del tall era quasi el mateix que el de la petita Lynlee, a qui li havien donat un 50% de possibilitats de sobreviure. Una vegada tret gran part del tumor, la bebè va ser tornada al úter de la seva mare.

Afortunadament, Margaret va estar en repòs absolut les següents 12 setmanes i la bebè va completar la seva gestació de forma natural, fins que va tornar a néixer per cesària. Després de vuit dies, una segona operació va eliminar els restes del nòdul.

Font: El País


Autores: Marta Morros, Anna Lozano i Carla Mor