93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

2 de nov. 2016

20 anys més de joventut per l’Aqüeducte

2.11.16

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF

Una moneda de Trajà canvia l’antiguitat de l’aqüeducte segovià

Els últims estudis que s’han realitzat al monument més cèlebre de Segòvia, l’aqüeducte, diuen que és 20 anys més jove, segons ha informat el diari “El Pais” i ha confirmat la regidora de cultura Claudia Santos. Llavors ens trobaríem amb un monument de l’any 98, i no del 118, com es creia inicialment. D’aquesta manera, l’aqüeducte, en lloc de ser del segle I passaria a ser del segle II. Ja que en els anàlisi dels materials d’arqueologia, es va trobar una moneda de Trajà, feta durant el sisè consolat de l’emperador.
L’any verídic es va anunciar oficialment en la convenció de “Ciutats romanes del Duero”, que es celebrava el 20 i 21 d’octubre a la ciutat de Segòvia. D’aquesta manera, a partit d’ara l’ajuntament ha de canviar la data de construcció d’aquest monument en els fullets informatius que dona als turistes en diferents punts de la ciutat.
Actualment l’aqüeducte està a l’espera de rebre una subvenció, d’un 1,5 per cent cultural que li atorgaria el Ministeri de Foment.Autores: Ona Traveria, Aina Pla i Camila Barrientos

Font: La vanguardia