93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

1 de juny 2015

Xiulada al camp nou en contra de l’himne espanyol

1.6.15

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF


Aquest passat dissabte, quan es va disputar la copa del Rei, en la que hi jugaven el Barça i l’Athletic Club, i abans de començar el partit varen posar l’himne d’Espanya.
Quan el van posar tot l’estadi va xiular i això comportà que el govern central, a Madrid, s’ho hagi pres com un atac a la democràcia i als símbols de tots els espanyols.
El president del Consell Superior d'Esports, ja va advertir per carta al Barça i al Athletic, abans del partit, que podrien ser sancionats en cas de produir una nova xiulada a l'himne. Avui es decidirà si aquests dos equips són sancionats o no, segurament no, ja que els clubs no són els responsables, i la federació tampoc. Els responsables d’aquesta xiulada són uns grups que van incitar i van proporcionar la protesta, tot hi això, ja tenen a alguns grups identificats.

La Comissió entén que els xiulets a l'himne van ser una incitació a la violència, ja que considera que va incomodar a milers d'espectadors a l'estadi i que aquesta situació va poder provocar una reacció violenta.

Font: El periòdico
Autors: Gerard Costabella, Candela Baca i Albert Egea.