93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

26 de nov. 2014

El primer en trepitjar Mart, pot ser un robot

26.11.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF


Al congrés dels Humanoids 2014 s’ha presentat un robot que podria viatjar a Mart abans que una persona.

Aquest any el congrés Humanoids 2014 s’ha celebrat a Espanya, concretament a Madrid. Allà hi va tot tipus de gent ensenyant els seus invents robòtics. Un dels més importants d’aquest any ha sigut un robot que el creador del centre aeroespacial d’Alemanya diu que podria ser el primer artefacte d’origen humà que va a mart.
El creador, Alin Albü Schäffer, va dir que portar un home a l’espai costaria 240.000 milions d’euros aproximadament, una despesa inviable segons ell, i que portar un robot a l’espai en comptes d’una persona seria molt més barat i pràctic. Aquest projecte, amb l’ajuda del principal creador, l’ha realitzat l’Agència Espacial Europea amb la colaboració de la NASA. Aquest projecte l’han anomenat METERON.  El creador diu que ja que el que volem es descobrir coses noves sobre altres planetes, el millor que podem fer és anar-hi amb robots, ja que són molt més precisos que els humans, no es cansen i poden suportar qualsevol temperatura. Schäffer però, diu que per poder enviar un humanoide a Mart, aquest ha de tenir els sentits dels humans, i encara falta treballar per aconseguir-ho.
Fins a finals d’aquest any, el robot es controlarà amb un joystick, més tard es provarà amb tauletes electròniques pre-programades que només s’haurà de tocar el menú perquè el robot es mogui, i cap al 2016 es provarà amb un exosquelet.

Autors:
Pau Fernàndez
Joan Oller
Albert Egea

Fonts: El Pais