93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

1 d’oct. 2014

Mas signa el decret de convocatòria de la consulta del 9-N

1.10.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF


El president de la Generalitat, Artur Mas ha signat el decret de convocatòria per la la consulta del 9-N

“Catalunya vol parlar, vol ser escoltada i vol votar” ha dit Mas després de signar el decret de convocatòria per la consulta, al Palau de la Generalitat.

“Ara ha arribat l’hora de exercir el dret a decidir, avui s’obre un camí que representarà un abans i un després en la historia de Catalunya” .Ha senyalat en un discurs en català, castellà i angles a la galeria Gòtica de la Generalitat, on també ha firmat el decret.

La Generalitat ja ha posat en marxa la maquinària electoral per celebrar la Consulta del 9-N. Poc després que Artur Mas firmés el decret de convocatòria, la Generalitat va activar una web (www.9nconsulta2014.cat) amb tota la informació pràctica sobre la votació, inclosa la papereta amb la qual votar i el vídeo institucional de la campanya. Aquest diumenge, la vicepresidenta, Joana Ortega, ha presentat en detall tot el dispositiu. Un total de 4,5 milions de catalans de més de 16 anys estan cridats a votar, a més de les 2.547 persones que s'han inscrit al registre de catalans a l'estranger.

Ortega ha explicat que el pressupost global és de 8,8 milions d’euros que serviran per cobrir qüestions com les 8.130 meses de consulta, 10.800 urnes, 5.200 cabines, 6.700.000 paperetes bilingües (en català i castellà) i 8.600 en català, castellà i aranès així com 7 milions de sobres de votació.