93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

15 d’oct. 2014

L’èbola “la infecció”

15.10.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF



L’èbola una malaltia que afecta arreu del món.

L’èbola prové d’un ratpenat, el ratpenat contenia la infecció, aquest va mossegar a un mono, o el mono es va menjar el ratpenat. Més tard una persona va caçar el mono i se’l va menjar. Els primers símptomes d’èbola van ser al 1976 al riu Èbola (a la República democràtica del Congo).
Anècdotes
-El primer càs d’èbola dins dels Estats units va ser d’una dona infectada. Aquesta venia d’Àfrica, i va anar a un hospital per fer que la revisessin, el doctor li va dir que es podia anar i dies més tard es va infectar.
Un vol d’avió, un noi va esternudar i graciosament els i va dir que havíen vegut oli, que els hi havía transmet l’èbola. Després de haver-lo observat se sabia que l’home no tenia èbola i van fer que tornés cap a casa, i que s’havia quedat sense vacances.
Teresa Romero (una enfermera) va ser la primera contagiada d’èbola a Espanya. Es va contagiar perquè el seu pacient tenia èbola. La professional explica que el protocol no era l’adecuat. A l’hora de treure’s el mono de treball, va tocar-se la cara, i així se’l va agafar. Ella anava avisant de que tenia els símptomes, i fins a les dues setmanes el govern no la van tractar en un hospital. També van sacrificar .

Font: El periódico
Autors: Gerard Costabella, Pol Serra i Pol Mark