93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

21 de maig 2014

Un nanoxip detecta càncer en fase inicial

21.5.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF



Un equip de científics de l'Institut de Ciències Fotòniques ( ICFO ) ha aconseguit crear un diminut xip que detecta marcadors de proteïnes de càncer a la sang.

Gràcies a aquest descobriment s’evitarà haver d'esperar que el tumor sigui detectable a nivell macroscòpic (quan ja està format per milions de cèl·lules canceroses), que és quan es detecten ara.
El funcionament d'aquest nanochip que mesura només uns centímetres quadrats , és senzill: el dispositiu té la capacitat de detectar concentracions molt baixes d'aquestes proteïnes de càncer a la sang, de manera que permet el diagnòstic de la malaltia en una etapa no massa tard, la qual cosa pot suposar un gran avanç per a un tractament més adequat i hora d'aquesta malaltia, no només per la seva fiabilitat, sensibilitat i baix cost , sinó també al seu maneig i portabilitat .
També permet dur a terme múltiples anàlisis : monitoritzes qualsevol canvi que es produeixi en la sang , proporcionant una avaluació directa i fidedigna del risc del pacient a desenvolupar un determinat càncer .
"El més fascinant del descobriment és que som capaços de detectar concentracions extremadament baixes d'aquesta proteïna en qüestió de minuts, el que fa aquest dispositiu una eina d'última generació, un instrument ultra - sensible i poderós que millorarà la detecció primerenca i el seguiment del tractament de càncer " -Romain Quidant, líder del projecte.

Autors: Andrea Fernández i Kelvin Chen
Font: Muy interesante