93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

23 de gen. 2014

L’ANARQUISME, EL NOU MODEL DE MÓN, per Marc Plans

23.1.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF


Davant la falta de capacitat i iniciativa per governa un país, tant desenvolupat com subdesenvolupat, proposo un nou model de govern: l’anarquisme.


L’anarquisme defensa un model de vida diferent, lliure, sense una societat jerarquitzada, on no hi hagi gent pobre ni rica, només persones. L’actual sistema capitalista que defensa? Els drets de les persones? La propietat privada? L’únic que defensen es el bé per a ells, mentres nosaltres suem  per pagar el pa de cada dia i encara gràcies. Que en treiem a canvi? Retallades salarials, en educació, en sanitat, en cultura, i d’això s’ha de dir prou! Sembla que vulguin que siguem uns innocents, que cada generació sigui més ingènua i es pugui enganyar més fàcilment per embutxacar-se més i més diners de la nostra ignorància.


Tot això amb l’anarquisme com a sistema polític no passaria, seriem lliures! Ara mateix us deveu estar preguntant: Molt bé tot això però i si algú fa res malfet? Hi ha una cosa que es diuen drets humans i són la llei bàsica de vida, i aquesta hauria de ser la nova bíblia, el nou alcorà, la nova tanakh del nou món. La gent podria viure amb un petit hort i quatre animals, dels diners que es guanyessin en un petit negoci.

Per tant crec que l’anarquisme ha d’ agafar les regnes del capitalisme i crear un món amb mateixes igualtats per tothom.