Una empresa anglesa ha desenvolupat una màquina, aplicant tècniques de la cuina molecular , genera fruita encapsulada en petites esferes .
El dispositiu , de la firma Dovetailed , crea " fruites 3D" en qüestió de segons . L'equip utilitza una tècnica de gastronomia molecular anomenada esferificació ( donar forma d'esfera als aliments ) en la qual combina gotetes de sucs de fruites amb diferents sabors per crear el que en Dovetailed anomenen " fruites a mida" .
Aquesta màquina barreja el suc de les fruites amb alginat sòdic i aquesta combinació se submergeix en clorur càlcic a baixa temperatura . Aquest és la manera com s'aconsegueixen les diminutes esferes amb el suc de la fruita dins. Si l'elecció són pomes , per exemple , no tindrà una de la mida habitual , sinó boletes de forma semblant a la del caviar amb gust a poma .
La màquina , inicialment , està dirigida a cuiners i persones properes al negoci de la gastronomia , però també a qualsevol persona interessada , ja que no requereix cap coneixement especialitzat per crear ràpidament fruites .
El nou dispositiu va ser presentat la setmana passada a TechFoodHack , un esdeveniment experimental realitzat a Cambridge , al Regne Unit , on un petit grup d'amants de la cuina , hackers i dissenyadors es van reunir per fer noves experiències gastronòmiques .
Gabriel Villar , Inventor Cap de Dovetailed afirmar: " Amb la nostra nova tècnica d'impressió, es poden no només recrear fruites existents, sinó també inventar noves .
Font: Clarin
Autors: Andrea Fernández i Kelvin Chen