93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

16 de març 2018

La solució per l'amenaça dels asteroides

16.3.18

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF
Un grup de científics ha proposat la solució per desviar la trajectòria dels asteroides perillosos per la humanitat

Les agències espacials ESA (europea) i NASA (nord-americà) estan investigant la possibilitat de desviar als asteroides que amenacen la Terra mitjançant el que ells anomenen impactadors cinètics que són naus que poden desviar la trajectòria d'un meteorit en la situació que la terra es veiés amenaçada afirmen que aquest projecte no creuen que els duri més d'un any.

Científics i enginyers han prestat, a la revista Acta Astronàutica, un concepte de impapactador cinètic anomenat HAMMER (Hypervelocity Asteroid Mitigation Mision for Emergency Response) un vehicle dissenyat per desviar asteroides amb la seva massa o bé amb l'ajuda d'un cap nuclear.

Es diu que si el sistema és capaç de detectar un asteroide amb antelació es pot enviar una nau HAMMER d'unes 8'8 tones (que vindria a ser un gran satèl·lit o una nau petita) per impactar contra l'asteroide.

En el cas que l'asteroide fos massa gran, les naus de HAMMER anirien equipades amb caps de guerra.

Sempre que siguin pràctics, preferim els impactadors cinètics, però diversos factors, com ara la gran incertesa o l'escàs temps de resposta (a causa de la possible detecció tardana dels asteroides i l'enorme marge de maniobra que es necessita per desviar-los), redueixen la seva eficiència ». Escrivien els investigadors. En aquests casos, només una immensa explosió podria tenir capacitat de desviar l'asteroide.


Autors: Ian Rueda, Pol Colomer