93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

29 de març 2017

El robatori de la moneda d'or més gran del món escandalitza Berlín

29.3.17

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF

La moneda d'or més gran del món, una peça de 100 kg i un valor nominal d'un milió de dòlars (926.000 d'euros), ha sigut robada del Museu Bode a Berlín, segons la policia Alemanya ha informat.

La moneda, va ser fabricada el 2007 per la Casa Reial de la moneda del Canadà, és d’or pur 99,99% i com a trets característics té en un dels seus costats, el perfil, una imatge de la reina Isabel II i a l’altre el símbol típic de fulla d'auró de Canadà.

Aquesta peça fou reconeguda en el Llibre Guinness dels rècords com la major moneda d'or del món el 2008. El robatori espectacular es va produir cap a les 03.30 AM hora local, segons la primera reconstrucció dels fets.

El robatori va ser descobert arran de la troballa d'una escala al costat del ferrocarril. Algunes pistes al costat del Museu van ser descobertes en la operació policial. Es trobaven en una estació propera. Com a conseqüència es va haver de  tancar durant dues hores tres línies de trens de rodalies.

La policia pretén establir com els lladres va entrar a l'edifici, situat a l'illa dels museus i a menys de cent metres de la casa de la cancellera alemanya, Angela Merkel.

Aleix Ciurana, Lluc Fusalba i Adrià Casanovas

Font: elpais