93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

20 de gen. 2017

Sorteig fraudulent a Twitter d’un iPhone 7

20.1.17

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF

Els ciberdelincuents del 2014 tornen amb els seus actes maliciosos i enganyifes

Els ciberdelincuents que en el 2014 van fer que la gent creiés que es podria mirar qui entra i visita la teva pàgina de Twitter han tornat a actuar, però aquest cop, fent un sorteig a través del web d’un iPhone 7 que en veritat no existeix. Per fer-ho, es pensa que s’han basat en el fet de que les persones es deixen enganyar per la paraula gratis sense pensar racionalment.

El missatge de la pàgina que duu a terme aquest engany diu: Mytwitterstar.com està sortejant un iPhone 7 per aquells visitants que desitgin participar al sorteig. No et perdis aquesta gran oportunitat! Alguna de les coses que fa saber que el sorteig és fraudulent és que no hi ha cap dada sobre l’empresa que està al darrere, les condicions, l’estructura del text, la presència de faltes d’ortografia, està mal redactat…
A més d’això, el text és il·lògic per a un sorteig d’aquesta envergadura, començant pel fet de que no ofereix la informació que promet. Per exemple, a l’esmentada pàgina apareix un visual amb suposada informació del concurs, però després de visualitzar-lo ens adonem de que no parla ni de les característiques del terminal, les bases legals del concurs, o qualsevol altra cosa relacionada amb el tema del vídeo.
Les sospites de l’estafa augmenten si cliquem a “Participar des de Twitter”, on ens sol·liciten l’accés al nostre perfil de la xarxa social. Tot i ser aquesta una petició que ningú hauria d’acceptar, molts han caigut en la trampa i s’han deixat enganyar.

Aquesta farsa està basada en el principi de la ingenyeria social, que consisteix en utilitzar un reclam per atraure la nostra atenció i que puguin aconseguir que actuem a la seva voluntat. D’aquesta manera podran infectar amb un virus el dispositiu i així poder accedir a informació sensible com fotografies, realitzar subscripcions, dades bancàries, etc.

Autores: Camila Barrientos, Paula Lopez i Anna Lozano
Font: ABC