93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

2 de nov. 2016

La mort d'un venedor de peix aixafat per un camió d'escombraries indigna Marroc

2.11.16

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF

Una sèrie de manifestacions s'han convocat aquest diumenge a les principals ciutats del Marroc per protestar per la mort d'un venedor de peix aixafat per la maquinària d'un camió d'escombraries.

La seva mercaderia va ser requisada per les autoritats locals d'Alhucemas, una ciutat situada al nord del Marroc, i anava a ser destruïda quan va succeir la tragèdia que ha commocionat la societat marroquina.

Els fets van passar després que la policia descobrís que el venedor, el nom era Mohcine Fikri, de 31 anys i originari de Imzuren -prop de Alhucemas-, tenia en la seva possessió un total de 500 quilos de peix espasa,espècie que està prohibida pescar durant aquesta època en aquest racó que mira a la costa espanyola i té enllaç directe per via marítima amb el port de Motril a Granada.

La indignació s'ha concentrat en moltes ciutats del regne, inclosa la capital, Rabat, on més d'un centenar de persones s'ha reunit, fins i tot abans de l'hora prevista a la convocatòria . s'han escoltat al davant del Parlament càntics en protesta clamant que "tots somMohcine",onejant alguns la bandera del poble amazic. Pancartes improvisades amb la fotografia de la cara de la víctima, escrites tant en àrab com en tamazight i sostingudes per persones de totes les edats. A més, s'han convocat protestes tant a París com a Brussel·les, dues de les grans urbs europees on viuen la majoria dels marroquins residents a l'estranger.


D'acord amb alguns vídeos que circulen per la xarxes socials i de les que s'han fet ressò els mitjans locals, el venedor es va ficar al costat de tres companys més al camió d'escombraries en senyal de protesta i amb l'objectiu de recuperar la mercaderia. En un moment, tal com es pot veure, el mecanisme del camió d'escombraries per destruir es va activar i les tres persones que l'acompanyaven van poder escapar. No obstant això, Mohcine va quedar atrapat i va ser aixafat,com es mostra en una fotografia que ha estat utilitzada com a símbol tràgic del que ha passat.

Fet per: Alex RD, Jordi P i Isaac Roura
Font:elmundo