93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

2 de nov. 2016

La castanyada

2.11.16

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF

Any rere any a l’escola Brianxa fem una festa anomenada castanyada, on tots els alumnes poden gaudir de les delicioses castanyes i dels pastissos elaborats per ells mateixos.

Els alumnes de 2n d’ESO, que aquest any són els encarregats de fer les castanyes per a tots els alumnes de l’escola, ens han explicat els procediments i les seves opinions sobre aquesta festa. Primer van venir a les 8:30 del matí a posar la llenya al foc i deixar que la flama pugés, van posar les castanyes al bombo, les varen ruixar amb vi, i van posar el bombo al foc. Seguidament van deixar que les castanyes suessin. El bombo l’anaven girant amb torns de 5 min i entre torn i torn deixaven reposar 2 min. Les van posar en les paperines, les van repartir en caixes i seguidament les van repartir a les classes. Les castanyes van quedar molt bones, tot i que algunes estaven cremades, i el procediment va ser fàcil i divertit, però va haver gent que es va cremar amb el bombo.

Per la tarda els alumnes de primària van poder gaudir i degustar tots els pastissos que van fer, primer van presentar les receptes del pastissos, ja que alguns professors posaven nota de la presentació, van fer fotos dels pastissos, i tot seguit  tothom va poder gaudir dels deliciosos pastissos que van preparar el alumnes.

Autores:Mireia Pasqual, Queralt Sitjà i Judit Medina.


Font: Nosaltres hem fet l’entrevista als alumes de 2n i de 6è.