93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

20 d’abr. 2015

Intent d’atemptat a Catalunya

20.4.15

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF


Fa poc, al barri de Sants de Barcelona, es va descobrir que un grup de gihadistes estaven preparant un suposat atemptat contra Barcelona.
Vivien des de feia uns quants anys en un petit pis del carrer Joan Bravo del barri de Sants, el seu cap era un perruquer que treballava per la zona i els mossos els van descobrir trobant fotos dels monuments més importants de Catalunya, com la Sagrada Família, la Casa Batlló… Van ser detinguts fa pocs dies i el grup el constituïa uns menors i adults tots provinents de l’Islam.
Certament, el perfil dels detenguts és dels aspectes que més ha sorprès els investigadors. Integrats en els seus municipis, sense haver donat mostres aparents de radicalització, cinc dels onze són conversos a l'Islam i sense una vinculació familiar anterior amb aquesta religió. Un d’ells tenia una fruiteria.
Els detinguts seran detinguts en dependències policials dels Mossos d’Esquadra, fins que marxin o viatgin cap a Madrid, on és jutjaran davant el jutge Santiago Pedraz, titular del jutjat central d'instrucció de l’Audiència Nacional i en funcions de guàrdia.
Font: ABC
Autors: Candela Baca, Albert Egea i Gerard Costabella