93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

9 de febr. 2015

La NASA tindrà un pont aeroespecial al 2017

9.2.15

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF

Els plans de la NASA  de deixar de subcontractar els seus viatges a la ISS estan cada vegada més aprop de fer-se realitat

Aquesta setmana la agència aeroespacial del EEUU, va presentar els avenços del seu Programa de Tripulació Comercial. Va ser el primer acte públic conjunt amb els seus dos socis en aquesta aventura , les empreses Boeing i SpaceX . Les dues van ser seleccionades el passat mes de setembre per desenvolupar naus i sistemes segurs, fiables i eficients per portar astronautes a la ISS des de plataformes de llançaments nord-americans .

El problema ve de que el programa de transbordadors internacional es va tancar ja fa 4 anys, i la companyia nordamericana ha de recórrer a coets russos (roscosmos)  per arribar a l’espai. Amb el nou programa, els costos baixarien considerablement, ja que dels 70 milions de dòlars que costa pujar un sol astronauta amb coets russos, tot quedaria reduït a 20 o 30 milions. El fet de la baixada de costos no només es deu a que serà un programa propi, nacional, i a que el programa seria “reutilitzable” ja que el mateix coet es podria utilitzar més d’un cop.

Aquestes naus permetran que la tripulació de la ISS s'ampliï fins a set astronautes nord-americans o cosmonautes russos , el que es tradueix en que es duplicarà el temps disponible per a desenvolupar recerca : podran fer-ho 80 hores a la setmana , en lloc de les 40 hores actuals .
La NASA prediu que una missió tripulada visitarà Mart se situen en la dècada de 2030 .
La 'subcontractació' d'aquests serveis també permetrà a la NASA treballar  en el seu objectius més ambiciosos i llunyans en el temps: entre ells , arribar a Mart , amb el desenvolupament del coet Space Launch System i de la nau Orión .

Fet per: Dídac Vidal, Pau Fernàndez i Biel Pla
Font. diari ABC