93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

1 de des. 2014

Els videojocs d'acció milloren la nostra capacitat d'aprendre

1.12.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF



Aquest estudi qüestiona el concepte dels videojocs.

Diferents estudis suggereixen que la pràctica moderada de videojocs d'acció, sobretot aquells que requereixen prendre decisions ràpidament, pot millorar l'agudesa visual dels usuaris, augmentar la seva concentració i fins i tot potenciar la seva memòria a curt termini. Ara, Daphne Bavelier, una experta en ciències cognitives de la Universitat de Rochester, a Nova York, assenyala que, a més, té un efecte beneficiós en la nostra capacitat d'aprenentatge.

En un estudi publicat a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences, Bavelier i els seus col·laboradors sostenen que el nostre cervell està constantment intentant anticipar el que ens passarà a continuació, ja sigui mentre escoltem una conversa, conduïm o fins i tot si estem fent una tasca delicada.

Bavelier destaca que aquest fenomen fa que els que juguen mes a jocs, sobretot els de acció, tenen més capacitat d’aprenentatge. Així, els voluntaris que van participar en l'assaig encara mantenien una major capacitat d'aprenentatge que el grup de control diversos mesos després de participar-hi.

Font: muyinteresante.es
Autors: Clàudia Xaubet i Miquel Dalmau