93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

8 d’oct. 2014

Uns físics creen una capa d’invisibilitat

8.10.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF

Uns físics de la Universitat de Rochester, inventen un prototip fet de lents que torna invisibles els objectes.

Segurament que la majoria de vosaltres heu vist la capa d’invisibilitat que tenia Harry Potter no? Doncs ara ja és quasi una realitat. Uns físics inventen un prototip fet de lents que torna invisibles els objectes. Uns investigadors de la Universitat de Rochester van trobar una manera d'ocultar objectes de gran tamany amb una tècnica molt barata que només requereix lents barates i disponibles a qualsevol lloc .
En la demostració, els científics van ser capaços de fer "desaparèixer" un regle , una mà i fins la cara d'una persona. L’experiment el van fer el físic John Howell, que és professor de la Universitat, i Joseph Choi, un estudiant per un doctorat de l’Institut d’Òptica de Rochester. Els mateixos autors van crear un vídeo amb les instruccions de com fer-ho, tot i que encara no està patentat. Aquest artefacte funciona amb un mètode molt senzill. Són dues lents amb una forma específica, col·locades una darrera l’altre, i al mirar per una de les lents, no veus l’objecte que hi ha entre elles dues, sinó que veus el fons.

Això podria ser utilitzat per ocultar la part de darrere d'un camió perquè el conductor pugui veure darrere seu, o podria ser usat per a cirurgia, a les forces armades, en disseny d'interiors, art, o per consum propi.

Autors: Pau Fernàndez, Albert Egea i Joan Oller
Fonts: www.abc.es