93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

15 d’oct. 2014

Braços biònics

15.10.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDFInvestigadors suecs i nord-americans creen uns braços biònics per a persones descapacitades.

Dos equips d’investigadors d’Universitats dels Estats Units i Suècia han desenvolupat uns braços biònics que han suposat un gran avenç en el desenvolupament de braços postissos per persones amputades.
Un prototip d’aquests braços va ser un braç que aconseguia recuperar la sensació del tacte. Alguns tipus de tasques que ha pogut realitzar un pacient, anomenat Magnus, que va perdre el braç per l’alçada del colze, han sigut, des de conduir el seu camió fins a agafar ous sense que es trenquin o lligar els patins dels seus fills. El prototip del braç biònic que té, s’uneix al braç nomes per un cargol d’acer bastant prim que per dins té tots els cables i electrodes neuromusculars que li permeten sentir el tacte i, la funció bàsica de poder moure el braç com si no se l’hi hagués hagut d’amputar. Alguns dels avantatges d’aquests braços són, que et poden tornar la sensació del tacte i així gairebé poder fer una vida normal, i també et poden durar tota la vida, és a dir, no cal renovar-los.
El braç artificial està connectat directament amb l'esquelet per aconseguir més estabilitat i mobilitat.

Fonts:
elpais.com
elmundo.es

Autors:
Pau Fernàndez
Joan Oller
Albert Egea