93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

22 de set. 2014

Mas anuncia que signarà el decret de convocatòria de la consulta

22.9.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF



Mas diu que el conflicte és polític i el 9-N és constitucional.

El diumenge dia 21 el president de la Generalitat Artur Mas va anar a Cardona, en un acte de commemoració del tricentenari i va dir que “entrem en una setmana decisiva”, en què prenent com a base la llei de consultes populars aprovada recentment al parlament.
Mas també diu que aprovarà la consulta mitjançant “habilitat i astúcia” i “determinació i fermesa”.

Els periodistes van preguntar a Artur Mas sobre les declaracions de Soraya Sáenz de Santamaría, que va avisar el president que ocupa el seu càrrec gràcies a la Constitució. El president català va respondre de forma irònica."Els vull recordar que sóc el president número 129". I va aprofitar per qüestionar el text constitucional. al·legant que quan el govern vol que el poble no parli no fan servir els marges legals que te la constitució, marges que diu Mas que usen per poder dur a terme la consulta del 9-N.

Artur Mas va respondre les declaracions de Pedro Sánchez, “l’amor per un poble és deixar-lo votar i, tot i que el nostre partit vulgui que Catalunya segueixi unida a Espanya, crec que, com a mínim, s’ha de deixar decidir al poble català sobre la indepèndencia.”

Artur Mas a declarat el següent: “És un assumpte polític que s'ha de resoldre des de la política, això és el que des de Madrid no volen entendre però ho haurien de fer. Per mantenir la flama democràtica de voler votar i decidir per nosaltres mateixos, i això no és anar contra els altres.”

La commemoració de l'acte ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el conseller de Presidència, Francesc Homs, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, entre altres.

AUTORS: Biel Pla Nateu, Didac Vida Vegas i Eloi Pérez Bosch
FONT: El Periódico, La Vanguardia