93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

23 de set. 2014

Estats Units actua contra l’èbola

23.9.14

COMPARTEIX
ImprimirImprimir Baixar en PDFPDF



Obama comunicà que enviarà 3000 sanitaris a Àfrica per combatre l’èbola.

Barack Obama, el president dels Estats Units, va comunicar que enviaria 3000 militars sanitaris als països d’Àfrica més afectats per l’èbola per intentar combatre el virus. Aquests militars pretenen ajudar a construir 17 hospitals amb 100 llits a cada un. El pentàgon nord-americà, invertirà en l’operació 500.000.000 de dòlars.

Els països més afectats pel virus són: Guinea, Sierra Leone, la República Democràtica del Congo, Libèria, Nigèria i el Senegal. Des de principis de març d’aquest any, 4.300 persones aproximadament han estat infectades pel virus, i 134 d’aquestes han estat sanitaris. De moment només dos espanyols han estat infectats, un malauradament va morir i l’altre està ingressat a un hospital de Madrid. Fins al moment encara no s’ha trobat cap cura, tot i això, una persona nord-americana infectada pel virus, va aconseguir salvar-se gràcies a un medicament amb el qual s’estava experimentant.

Els principals símptomes són: febre alta, mal de cap, dolor als músculs i articulacions, diarrea, vòmit, aparició de taques vermelles en tot el cos i tenir els ulls vermells a causa de la conjuntivitis. Finalment hemorràgies internes i externes, i malauradament, la mort.
L’èbola de moment només es transmet pel contacte de fluids corporals, però s’ha especulat que futurament es pot transmetre per l’aire.

Font: Webconsultas.com
Elpais.com
Rtve.es
Lavanguardia.com

Autors: Pau Fernandez
Albert Egea
Joan Oller