93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

19 d’oct. 2016

Nou assistent teacher


Us en recordeu de l’Adam? L’antic assistent? Cada any a l’escola Brianxa, des de fa dos anys, contractem a un assistent estranger, que sigui anglès, perquè els nostres alumnes millorin el seu anglès.

Aquest curs a vingut a l’escola un noi de Cumbia que té 24 anys. És diu Eliot i ha estudiat la carrera de publicista, concretament la de “adverciting”. Durant aquest curs ajudarà a tots els alumnes de l’escola a millorar el seu anglès, des de els nens de parvulari, fins als nois i noies d’ESO, passant també per les aules de primària. Tenir l’assistent ens ha donat molt bons resultats, i és per això que des de fa dos anys en contractem un per cada curs. Els alumnes de l’escola estan molt contents amb ell i gaudeixen molt aprenent amb un “english teacher” jove i amb molta energia.

Autores:Mireia Pasqual, Queralt Sitjà i Judit Medina.

Font: Nosaltres hem fet l’entrevista a la Rosa.

La trentena sopa



Les ciutats que van veure créixer a Sopa de Cabra els acullen en la seva gira commemorativa del seu trentè aniversari

A Sopa de Cabra, complir 30 anys no els ha canviat l’estil. Segueixen oferint la seva música rockera al igual que en els seus inicis, quan van començar a tocar a Girona. El passat cap de setmana, van actuar a Londres, que va obrir la seva gira titulada “30 anys-3 ciutats”, que els portarà també a Madrid i a Barcelona.

“30 anys-3 ciutats” els rebrà a les localitats que van marcar més la seva carrera musical. Per una banda, la ciutat britànica va educar musicalment a molts dels integrants del grup; per contra, molts altres odiaven o admiraven la manera en que el blues anglès va ser copiat de l’americà que anteriorment va ser copiat per ells. Per altra banda, les ciutats espanyoles van ser les que van acollir la seva música, positiva o negativament, en la majoria dels casos als seus inicis per no oferir cançons en castellà com en el seu primer disc “Sexo (el que me hace feliz)”.

El 2011 van omplir el Sant Jordi amb la seva música, un atreviment que els hi va sortir bé. I en la seva gira Cercles van mostrar el seu costat més sofisticat i planejador. Per contra han anunciat que el próxim concert serà més improvisat. També han deixat entreveure que participaran al Canet Rock i que no es plantegen desfer el grup.


Autores: Aina Pla, Camila Barrientos i Ona Traveria
Font: El Periódico

Diada nacional a Tordera


El passat 11 de Setembre, a la plaça de Lluís Companys, a Tordera, és va celebrar la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Es van dur a terme diferents activitats, però totes es van celebrar a la plaça.

L’Associació “La Nostra Dansa” i l’Ajuntament van començar a preparar novament la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, el passat 11 de Setembre, amb els actes tradicionals a la Plaça Lluís Companys.
Com l’any passat, en aquesta ocasió les sardanes amb la Cobla Principal de Banyoles van començar a les 10.30 h i a les 12 h i van tenir lloc l’ofrena floral a Lluís Companys per part de les entitats locals. Un pilar dels castellers de l’Alt Maresme, el parlament en motiu de la Diada de l’alcalde, Joan Carles Garcia, el cant dels Segadors i un vermut popular va tancar les activitats de l’11 de Setembre a Tordera. Va detallava les activitats el regidor de cultura, com ara Josep Llorens.
Llorenç confiava que la diada tornès a ser reivindicativa, en la defensa del dret dels ciutadans de Catalunya a decidir el seu propi futur. Durant l’audició es van poder escoltar sardanes a càrrec de la cobla “La Principal de Banyoles”.

Fet per: Paula B, Paula L, Ariadna Litzell

Font: Ràdio Tordera

Escàndol a l’Eibar


Dos futbolistes fan un trio, ho graven i el vídeo es difon per Internet

La jove apareix al vídeo mantenint relacions sexuals amb tots dos jugadors, és a dir, fent un trio. Després de la seva difusió, Enrich i Luna han emès un comunicat per demanar perdó. "Lamentem que una indiscreció de la qual no som responsables hagi suposat que aquestes imatges hagin sortit a la llum sense el nostre coneixement i consentiment"

"Lamentem que la difusió del vídeo pugui danyar la nostra imatge, però especialment la imatge del Club dels colors que defensem, hagi pogut ofendre als nostres aficionats i a la ciutat d'Eibar". Els jugadors de la Societat Esportiva Eibar Sergi Enrich i Antonio Luna, s'han quedat fora de la convocatòria feta pública pel club per un partit amistós.

La jove els va denunciar a tots dos ja que no va donar consentiment als jugadors de que el vídeo fos difós. No se sap qui va publicar el vídeo ja que els jugadors neguen haver-ho fet tot i que ells acusen a Eddy Silvestre.

Autor: Sento, Lluc, Xavier

Font: Canariasenhora.com

Detecten, d’un cop, 234 senyals de vida extraterrestre


Dos astrònoms canadencs creuen que altres civilitzacions de l’espai exterior estan intentant enviar senyals a la Terra
No només una sinó que 234 senyals han sigut detectades d’un sol cop, totes de diferents planetes. Això ha estat el resultat de l’investigació dels astrònoms Ermano F. Borra i Eric Trottier, després d’investigar i analitzar dos millons d’estrelles diferents. Per fer aquesta investigació han hagut de viatjar fins a Xina, on hi ha el satèl·lit més gran i potent del món.
 Hi ha alguns astrònoms escèptics que no se’ls creuen i estan investigant les mateixes estrelles per comprovar la teoria dels astrònoms canadencs. Ho van aconseguir deprés de dos anys d’extenses investigacions i van acabar fa justament un any i mig

Autors: Miquel Pérez, Aleix Ciurana i Biel Poch
Font: abc

Márquez guanya el mundial de moto GP a la carrera de Japó


Després d’haver lluitat molt pel títol, Marc Márquez ha guanyat el mundial de moto GP al Japó.

Després de la caiguda dels seus dos rivals Rossi i Lorenzo amb els quals estava competint per emportar-se’l. Márquez ha guanyat el mundial de moto GP 3 vegades, el de moto 1 una i el de moto 2 una i de pallissa sobre els seus rivals.
Tots els seus rivals han dit que se’l mereixia, perquè ha fet un bon any en el mundial, fins i tot l’enhorabona de Rossi el seu rival després de tenir aquell problema en que li dóna una patada.

Autors: Àlex Rodríguez Estrella, Adrià Casanovas Alonso, David Carrillo Osete

Font diari Marca