93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

9 de març 2016

Trump ha triunfat a Michigan però ho tindrà difícil per guanyar les eleccions primàries de novembre a USA


Donald Trump va guanyar el dia passat a Michigan i ho tindrà difícil per guanyar les eleccions primàries, però li plantarà cara a Hillary Clinton


Donald Trump i Bernie Sanders surten reforçats de les eleccions primàries d'aquest dimarts als Estats de Michigan i Mississipí. El magnat immobiliari es consolida al capdavant de la cursa republicana a la Casa Blanca i evidencia novament la transversalitat del seu fenomen.

El senador socialista ho segueix tenint difícil per fer-se amb la nominació demòcrata a les eleccions presidencials de novembre als Estats Units , però la seva victòria a Michigan demostra que plantarà cara fins al final a Hillary Clinton.
Leo Di Giorgi i Daniel Castro

Nova victòria contra el terrorisme


Les Forces Armades dels Estats Units aconsegueixen eliminar un grup de 150 jihadistes amb naus no tripulades


El passat dissabte 5 de març, el Departament de Defensa va anunciar un esquadró de drones de les Forces Armades dels Estats Units va eliminar un grup de 150 terroristes vinculats a Al Qaida i considerats altament perillosos pel país Americà.


Aquest atac, apart de reduir una altre amenaça terrorista, també ha estat un nou pas per a la tecnologia militar ja que gràcies a aquestes naus no tripulades podran reduir el nombre de soldats que moren a les guerres a bord dels avions de guerra.
Jordi i Pau

Èxit de la 4a Marató de donació de sang


Es superen les espectatives del personal que ha donat sang aquest 2016

El passat 4 de març es va celebrar al pavelló municipal de Tordera la 4a Marató de donació de sang. Es va assolir l’objectiu principal que era superar les 247 donacions de sang de l’any passat. Aquest any va haver-hi 318 persones que es van presentar de les quals 28 no van poder donar sang a causa de malalties i altres problemes.

Cal destacar que d’aquests donants 40 era la primera vegada que hi assistien. A més, van col·laborar entitats, institucions, empreses i particulars.
Les escoles i l’institut de Tordera van participar amb l’elaboració de cartells, repartint informació i també al mateix punt de la donació.

També podies ser donant de medul·la òssia i va haver més d’una desena de donants.
Autores: Carla Martin i Laia Roura

Font: Ràdio Tordera

Artur Mas vol ser president un altre cop


Artur Mas diu que falta sensiblilitat i vol tornar-se a presentar com a president a les pòximes eleccions.

El nostre expresident de Catalunya Artur Mas va dir que no es presentaria a cap més elecció de Catalunya. Ara però, ha dit que es presentarà a les pròximes eleccions ja que no troba justa la manera de la que van fer-lo fora del gobern i creu que PSOE, Pedro Sánchez i Ciutadans no tenen cap projecte aportatiy cap a la societat i el poble.

A més, aquest dimecres 9 de març, a l’ajuntament de Girona al pacte entre Convergències i ERC (Esquerres Republicanes de Catalunya), ha declarar que no hi ha sensibilitat ni atenció cap el poble per part dels partits.
Font: El país
Autores: Lorena, Mariona i Brenda

L’arribada a la lluna



Ens van enganyar quan l’home va arribar a la Lluna?
Clara Maresma, Ruth Maresma i Alba Romera, alumnes de tercer d'ESO de l’escola Brianxa, han creat un sensacional vídeo sobre si les imatges televisives de l'arribada de l'home a la Lluna per primer cop eren reals o eren un muntatge d'estudi.
No hi ha res més a afegir que recomanar-vos el vídeo.

Aina Fernández i Maria Carrasco

Zika


S’estableix el protocol de detecció


El ministeri de sanitat ha confirmat aquest passat, dilluns 7 de Març dos nous casos del virus Zika en dones embarassades; a Madrid i Galícia.


El nombre d’afectats espanyols s’eleva a 38, tots importats de països afectats, principalment Latinoamèrica.


La Comissió de Salut Pública ha ideat un pla de preparació per aquesta i altres malalties de transmissió per mosquits i també controlen ara els països on s’han detectat.


Les dones que hagin viatjat a aquests països i mostrin algún símptoma hauràn d’acudir a un centre mèdic i fer-se una prova d’orina i una anàlisi de sang.


Alba Romera i Clara Maresma.
Font: Diari el País

El festival Strenes celebra el dia de la dona amb una oferta especial.


El famós festival gironí, celebra el Dia de la Dona Treballadora amb un 25% de descompte a tots els concerts protagonitzats per dones.

El festival Strenes, que es celebra a Girona del 2 al 24 d’abril, s’ha sumat a la celebració del Dia de la Dona Treballadora amb una oferta molt interessant. Un 25% de descompte en tots els concerts protagonitzats per dones del dimarts. S’ha de dir que enguany, més de la meitat dels artistes que actuaran són dones, i és que aquest any, és un any molt bo per la musica catalana amb veu femenina.
El festival, on actuaran Joana Serrat, Martina Rossell o Núria Graham entre d’altres, és un punt de trobada on artistes i grups presenten els nous treballs discogràfics o inicien o acaben una gira.


Ruth Maresma

ANC girona

Dona casada dona llum bessons de diferent pare a Vietnam


Una dona vietnamita casada ha donat a llum dos bessons de diferent pare, un cas molt raro que han confirmat els experts en els laboratoris del Centre d'Anàlisi Genètic i Tecnologies de Hanoi.
La directora d'institució, Nguyen Thi Nga, va declarar al medi local Tuoi Tre que només ha trobat en la seva carrera dos casos del que els científics anomenen superfecundació, heteropaternal o fecundació múltiple. La doctora va assenyalar que el marit va acudir al centre que dirigeix ​​el mes passat pressionat per la seva família perquè descobrís la raó per la qual els seus dos fills acabats de néixer eren tan diferents .

L'anàlisi d'ADN va confirmar que l'home només era el pare biològic d'un dels nadons, una situació que alguns estudis diuen que només es dóna un cop de cada 13.000 .

Joana i Tania