93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

1 de juny 2015

Xiulada al camp nou en contra de l’himne espanyol



Aquest passat dissabte, quan es va disputar la copa del Rei, en la que hi jugaven el Barça i l’Athletic Club, i abans de començar el partit varen posar l’himne d’Espanya.
Quan el van posar tot l’estadi va xiular i això comportà que el govern central, a Madrid, s’ho hagi pres com un atac a la democràcia i als símbols de tots els espanyols.
El president del Consell Superior d'Esports, ja va advertir per carta al Barça i al Athletic, abans del partit, que podrien ser sancionats en cas de produir una nova xiulada a l'himne. Avui es decidirà si aquests dos equips són sancionats o no, segurament no, ja que els clubs no són els responsables, i la federació tampoc. Els responsables d’aquesta xiulada són uns grups que van incitar i van proporcionar la protesta, tot hi això, ja tenen a alguns grups identificats.

La Comissió entén que els xiulets a l'himne van ser una incitació a la violència, ja que considera que va incomodar a milers d'espectadors a l'estadi i que aquesta situació va poder provocar una reacció violenta.

Font: El periòdico
Autors: Gerard Costabella, Candela Baca i Albert Egea.

Els zoològics, maltractament?


Un dels arguments de que el zoo és un lloc on els animals poden patir és que els zoològics, per capturar els animals, els han de treure del seu habitat natural per tancar-los en gàbies més o menys petites, però que al cap i ala fi són gàbies.
Per exemple, si a nosaltres ens tanquessin a una gàbia no ens agradaria, doncs als animals tampoc.
També, per alimentar els animals, en comptes d’alimentar-los amb menjar natural els alimenten amb menjat sintètic.
Finalment, també els animals poden patir maltractament, si ja no és maltractament tancar-los en una gàbia.

Autor: Joan Oller

Tordera i les eleccions



Ciu torna a guanyar però sense la majoria absoluta
El resultat de les eleccions municipals a tordera han estat bastant igualades. A les pasades eleccions ciu va guanyar 7 regidors mentre que la segona força política, Erc nomes en va tenir 4.

Les altres forces politiques com aup  no van revre cap regidor i el pp nomes 1. Van tenir 110 i 403 vots reapectivament
Amb un cens de mes de 12000 persones,  nomes n'han votat pocs mes de 6000 poc mes del 50%.

Ciu haura de pactar per tornar a tenir la majoria absoluta ja que ha cedit 2 dels seus anteriors 9 escons a Erc.

Autors: 
Pau Fernàndez
Pol Mark Fenoll
Judith Fernandez

Jornada intensiva



A partir del dilluns 8 comença la jornada intensiva
Les dues darreres setmanes escolars es realitzarà la jornada intensiva a la nostra escola. Des del dilluns 8 fins al divendres 19. Les classes de primària faran classe des de les 9 del matí fins a la 13:00 hores, i les classes d’ESO de 8 del matí a 13:30.

Segons el professor Albert Dellunde la jornada intensiva es fa perquè durant tot el curs el rendiment de les classes que es fan per a la tarda es força baix i encara ho seria més durant les dues ultimes setmanes del curs i per evitar-ho fan la jornada intensiva.

Fet per: Eloi Pérez i Biel Pla
Fonts: Els nostres pensaments i Albert Dellunde

Conflicte al partit de la copa del rei amb l’himne espanyol



Gairebé tot l’estadi xiula amb la finalitat de que no se senti l’himne espanyol.
El passat dissabte es va jugar a Barcelona la final de la copa del rei. Quan l'equip català va sortir al camp i va sonar l'himne d'Espanya, tots els espectadors van aixecar les seves banderes d'independència i van començar a xiular perquè l'himne no se sentís. Tot això ja ho tenien parlat ja fa temps i el govern havia advertit que posaria denuncies si es feia. Avui, dia 1 de juny, la comissió estatal contra la violència, el racisme, a la xenofòbia i la intolerància en els esports s'ha reunit a Madrid per parlar sobre la sanció que imposaran.

Font: La vanguardia

Autors: Rebeca Cantero, Adrian Peralta i Mireia Morros

Una final que meravella



Dos gols de Messi, un d'ells antològic, i un altre de Neymar. El Barça s'emporta la seva Copa número 27.
Leo Messi, el geni més gran del futbol mundial, va tornar a guiar a l'excepcional Barça de Luis Enrique, aquest cop a la Copa del Rei. En un Camp Nou ple de passió, en el qual les dues aficions van imposar la seva veu, els blaugranes van arruïnar les esperances de l’Athletic.

Ell només va tenir prou per, en una de les jugades de més brillantor que s'han vist sobre un camp de futbol, tot girava al voltant de l'argentí. Des que va decidir que volia guanyar fins que la va donar per sentenciada.

I això que l’Athletic somiaven amb el miracle. Coneixien les dificultats, per això van intentar lligar a l'argentí. Barreja de prudència i ambició, van decidir pressionar la sortida de la pilota blaugrana.

Font: La Vanguardia
Autors: Pol Serra, Judith Carrasco i Carla Blanch

Lluita contra el càncer


En la lluita per el càncer tot si val.
El congrés de la Societat Americana de Oncologia Clínica, que es celebra a Chicago, és una mostra de tots els esforços que fan els oncòlegs per anar afegint medicaments per millorar els resultats del càncer. Avui en dia és un objectiu gairebé impossible però a vegades ajuntant dos medicaments diferents es pot trobar una petita millora en aquesta malaltia.

Per exemple la leucèmia limfàtica, és una malaltia que cada any ronda els 2.000 casos a Espanya. Aquesta malaltia és un bon exemple per ensenyar que unint dos medicament podem trobar una teràpia i es pot arribar a reduir el risc de la mort o el desenvolupament constant de la malaltia.

Fet per: Yara Fernández, Joel Gusdorff i Judit Duran.