93 765 02 59 brianxanews@brianxa.cat

30 d’abr. 2014

Entrega de premis Sant Jordi

Redacten la noticia sobre es premis de brianxa de sant Jordi

Els alumnes de 5é de primària ens han explicat el procediment del concertamen  del dia de Sant Jordi. Primer van entregar els premis de dibuix de cada cicle, després els premis literaris de prosa o de poesia. Llavors van fer un símil del gran dictat i van haver de lletrejar paraules. I al final l’entrega de premis als més ràpids de la classe, van donar premis als guanyadors del cros. A l’eso van fer el mateix però van entregar premis als guanyadors de les proves cangur i els alumnes de cant coral van cantar unes peces molt bones

LES RESTES DE 50 MÒMIES

Un grup d’arqueòlegs ha descobert en la zona de Luxor (sur d’Egipte) una gran tomba amb restes de 50 mòmies que datarien el Nou Imperi Faraònic.

Aquestes restes han sigut trobades  en una missió arqueològica de la Universitat de Basilea, mentre excavaven  en la Necròpolis de la Vall dels Reis. Entre aquestes restes, es troben membres de la família reial que pertanyien als faraons Tutmosis IV i Amenofis III (anys 1539-1325 aC).
Els jeroglífics trobats dintre de les tombes revelen la identitat  de més de 30 difunts, entre ells en destaquen varies princeses. L’interior de les tombes revelen que ja van ser sacsejades en diverses ocasions fa temps enrere. Aquest descobriment permetrà conèixer millor els aspectes de l’estructura del palau reial,la vida diària i les costums d’aquella època.


Melanie Blanco, Oscar Gisperd, Marta Achau                           FONT: el periódico

Avui s’ha suïcidat Adolf Hitler

Avui dia 30 d’abril de 1945, Adolf Hitler s’ha suïcidat al seu búnquer de Berlín.

Hitler s’ha suïcidat disparant-se un tret a la boca, mentre que la seva dona, Eva Braun, ha fet servir cianur per causar la seva mort.

Avui de l'alba, Hitler ha reunit tot el cos mèdic i s’ha acomiadat d'ell. Però no només van ser aquestes persones, sinó que Adolf ha fet cridar a Otto Günsche i Heinz Linge, els seus ajudants, i els ha donar estrictes instruccions de com havien d'actuar en el moment del suïcidi i què fer amb el seu cos i el d'Eva Braun .
Cap al migdia, ha dit l’últim adéu ales seves secretàries i a la família Goebbels.

A les 15:30 hores, s’ha tancat en una habitació amb la seva dona i uns minuts després s’ha sentir un tret.
Al cap de 15 minuts han trobat a Hitler doblegat sobre si mateix en una butaca exhibint una ganyota deformada a la boca , amb una pistola caiguda de la mà dreta i amb un fil de sang tacant la cara.


Autors: Andrea Fernandez i Marc Plans

“La guerra de les galàxies” torna per setena vegada

Harrison Ford, Mark Hamill i Carrie Fisher seran a la nova entrega del film

L'estudi Disney ha confirmat que Harrison Ford, Carrie Fisher i Mark Hamill, els protagonistes de la trilogia inicial de "La guerra de les galàxies", participaran en la nova entrega de la saga, que s'estrenarà al desembre del 2015.
Els actors que representaran són aquests Han Solo (Harrison Ford), la princesa Leia (Carrie Fisher) i Luke Skywalker (Mark Hamill), respectivament, en la setena pel·lícula de "Star Wars". Els actors veterans volen fer el film amb els actors de la primera cinta i volen començar a gravar ja després de 30 anys.
Dirigida per J. J. Abrams, la nova pel·lícula es desenvoluparà trenta anys després dels fets narrats a "El retorn del Jedi" i comptarà també en el repartiment amb actors de les cintes originals com Anthony Danies, Peter Mayhew i Kenny Baker juntament amb el guatamalenc Oscar Isaac.
El setè film de "La guerra de les galàxies" es rodarà als estudis Pinewood de Londres i el seu pressupost podria arribar als 200 milions de dòlars.


Anna Carbó i Karen Bautista
Font: 324.cat i La Vanguardia

El planeta diamant

Barbara McArthur descobreix un planeta el qual està recobert de diamants.

El planeta 55 Cancri està situat a 40 anys llum de la terra, una distància curta comparada amb la d’altres planetes.

Els científics han descobert que aquest planeta és altament ric en carboni, arribant-ne a ser el component principal, a diferència de la Terra i la resta de planetes del Sistema Solar que seria l’oxigen.

Desgraciadament aquest planeta no podrà ser habitat degut a la seva elevada temperatura (més de 1000 graus de temperatura) i per l’abscència d’oxigen.

Font: Viquipedia, ABC

I perquè no?

Hi ha hagut moltes crítiques sobre la sortida que van fer ahir els alumnes de cant coral de l’ Escola Brianxa.


Ahir els alumnes de cant coral, van haver d’anar a l’auditori de Terrasa per a dur a terme una trobada de corals, allà van voler celebrar el tricentenari del 1714,  després van anar al camp Nou, i al vespre van anar a cantar a una exposició d’art d’un dels nostres professors.
Va haver-hi moltes queixes sobretot per a la sortida al camp de Barça, ja que només les persones de la coral hi van poder anar, i els alumnes de les altres classes es van haver de quedar a l’escola fent classe, mentre els altres anaven a cantar.

No entenc perquè es van enfadar tant, ells havien estat practicant durant moltes hores aquestes cançons, i no tota la gent pot/sap cantar, així que no haurien de ser tant envejosos i deixar que vagin a cantar, ja que es un premi per a totes les hores dedicades a aquestes cançons.

S’han prohibit definitivament les pilotes de goma

Les pilotes de goma ja són història a Catalunya. Avui entra en vigor la prohibició total i definitiva de fer-ne ús per part dels cossos de seguretat, que va aprovar el Parlament a mitjan desembre arran del cas d'Esther Quintana.


Fa uns mesos han  buscat una altra alternativa que no siguin les pilotes de gomes però, no se’ls ha ofert. Tot i així els agents sí que disposaran d'eines versàtils, com ara els canons d'aigua, uns instruments, però, que no satisfan el sindicat per tal que els agents puguin defensar-se en moments de molta violència.


Fet per : Rocío Cruz i Sergi Sicilia

Montserrat Caballé va ser imputada


Imputen a Montserrat Caballé per presumpte frau fiscal

Un jutjat ha citat a declarar com ha imputat la Montserrat Caballé per un delicte de frau fiscal  arran d’una querella de la fiscalia que l’acusa d’haver defraudat prop de 500.000 euros a la Hisenda Pública

Caballé declararà el pròxim dia 9 de maig com a imputada davant el titular del titular del jutjat d’instrucció número 4 de Barcelona, acusada d’estafar uns 500.000 euros per no declarar a Hisenda.

Secció Catalunya
Xarxa: e-noticies.cat


Andreea T
Pol C

Casi 42 muertos y 111 heridos en un doble atentado en la ciudad de Homs, Siria.

Dos coches bomba explotaron en un barrio de mayoría alauí de la ciudad. El régimen acusa a los yihadistas de el Frente al Nusra.


42 personas murieron hoy, y 111 resultaron heridas en un doble atentado en un barrio de mayoría alauí.

En una conversación telefónica, Al Barazi detalló que un primer coche bomba, con 300 kilogramos de explosivos, detonó en la rotonda de Abasiya.

Cinco minutos después, un segundo vehículo, cargado con 200 kilogramos de explosivos, explotó a unos doscientos metros del primero. Se rumorea que el siguiente atentado puede estar relacionado con el grupo terrorista Al-Qaeda.

L’amo dels Clippers sancionat per sempre


La NBA li imposa una multa de 2,5 milions de dòlars

La Associació Nacional de Basquet ( NBA ) aplica una multa de 2,5 milions de dòlars, la màxima permesa i l’expulsió del consell de governadors de la competició a Donald Sterling per fer uns comentaris racistes a una roda de premsa. Aquests comentaris racistes van ofendre fins i tot al president dels E.E.U.U, Barack Obama.

A més de les sancions anunciades, les màximes que es poden imposar l’executiva de la competició, Adam Silver, comissionat de la NBA, també va explicar que pensa proposar al consell de propietaris, màxim òrgan rector de la competició, prendre les mesures oportunes per què Sterling venda l’equip.

Font: El mundo

Autors: Richard Yuste, Cristian Lallana

Els pares d’una nena afghanesa violada mutilen al seu agressor

Els pares mutilen a l’agressor de la seva filla que casualment era el cosí de la mateixa

El va ocurrir el dilluns a la nit a la zona de Joi Khush, propera a la capital provincial, i els pares de la nena van confessar els fets després de ser arrestats per la policia, va relatar un portaveu de les forces de seguretat a la província, Javed Basahar.

D'acord amb el relat dels pares, l'agressió sexual va passar fa tres mesos quan un cosí de la nena, que es trobava a la casa familiar, va subministrar un narcòtic a la menor, la va sostreure de la casa i la va violar.

En sospitar d'ell, els pares de la petita van ordir un pla per venjar l'agressió, el van convidar ahir a sopar, i després del dinar es van abalançar sobre ell, el van lligar i van consumar la represàlia.

                                                                                                                                                fet per kristian mateos vico.

30 d'abril de 1714 (dia 280)

Jornada CCLXXX del setge. Dilluns. Avui ha corregut, per Barcelona, el contingut d’una carta rebuda per la Ciutat i signada per Manuel Desvalls i de Vergós des del castell de Cardona. Desvalls ens comunica que ha rebut la notícia de la pau entre l’emperador i el rei de França, mentre perseguia un comboi de l’enemic, d’entre 400 i 500 hòmens, entre Solsona i Berga. També manifesta, és clar, l’alegria que ha desfermat en totes les seves unitats i entre els vilatans. Però alhora ens comunica l’estat precari en què es troben els seus oficials i les seves tropes, sobretot pel que fa als equips i als uniformes. Avui, novament, al mar, davant de Barcelona, els nostres armadors han fet una nova demostració de perícia i agosarament: han aconseguit capturar, al bell mig dels bastiments enemics, un llondro carregat de vins i d’aiguardent. Tot i aquesta captura, noves embarcacions farcides de proveïments per als enemics han arribat als desembarcadors del Besòs i del Llobregat. Al pla, s’hi han repetit les escaramusses habituals dels nostres fusellers sense cap resultat destacable. El quart batalló de la Coronela ha anat a fer guàrdia a les portes i el tercer als baluards i a les mitges llunes.

D.E.P TITO

L’ ex-entrenador del F.C.Barcelona, Tito vilanova, va morir la setmana passada per culpa del càncer.


Tito Vilanova va patir càncer fa un temps del qual s’anava recuperant poc a poc, va haver d’anar a Houston per combatre’l. Va tornar a entrenar durant un temps al primer equip del F.C.Barcelona però poc a poc el càncer feia que pogués tirar endavant cada cop menys.

La seva mort a donat la volta per tot el món, i en tot els partits que s’han fet, des de les categories inferiors fins a les categories més altes dels equips han fet un minut de silenci en els seus corresponents partits.

Els seus jugadors estan molt agraïts amb tot el que els va ensenyar Tito durant aquestes 5 temporades que va estar de segon entrenador i primer entrenador.

A les portes del Camp Nou s’ha fet un altar perquè tota la gent que volgués li deixés un record, amb unes flors o algunes frases.

TITO, SEMPRE ETERN!

9 d’abr. 2014

Les normes són les normes i el Barça no n’és excepció.

El Barça ha rebut una sanció de la FIFA recentment després que hagi investigat trenta-tres jugadors seus i n’hagin trobat incompliments en 9 d’ells. La sanció, que són dues temporades sense poder fixar cap jugador, va ser acordada fa un temps però fins fa una setmana no ha estat comunicada.

El Barça és un gran club que s’ha permès el luxe d’incomplir les normes de la FIFA, fixant jugadors menors d’edat, i per això ha estat sancionat. És una vergonya que un equip tan gran, tan històric, hagi comès aquesta infracció, el clubs grans haurien de donar exemple, no com el Barça. El fixatge de menors provinents d’altres països està prohibit ja que els jugadors se separen de la família de molt joves i poden passar-ho molt malament i aquesta infracció no l’han comès només una vegada, l’han comès nou vegades!!

És una vergonya que un gran club incompleixi normes acordades fa temps, si les normes s’ha aproven és per alguna raó, per fer que estiguin aprop de la seva família, i s’han de complir.

Autor: David Sardà

Avenç científic en la regeneració d’òrgans

Científics de l’universitat d’Edinburgh reconstrueixen el tim, una glàndula propera al cor d’un ratolí vell.

El tim és un òrgan del sistema immunitari que es deteriora degut el pas del temps. Gràcies a la ciència s’ha pogut curar amb la utilització de medicaments regeneradors. Ara l’òrgan regenerat no només té la mateixa estructura que el d’un ratolí jove sinó que també funciona igual i duplica la mida del tim d’un ratolí normal vell no tractat amb els medicaments.

Fonts: excelsior.com

Una pel·lícula en 3D?

Avui dia 9 d’abril de 1953 s’ha estrenat la primera pel·lícula en 3D anomenada Els crims del museu de cera.

La pel·licula de terror dirigida per André De Toth s’ha estrenat avui als Estats Units, la seva característica principal és que per primer cop en la història es pot veure en tres dimensions. La pel·lícula ha tingut un pressupost de un milió de dòlars.

Argument:
El professor Henry Jarrod  és un escultor de figures de cera, les quals exhibeix en un museu. Quan el crític d’art Sidney Wallace el visita, queda impressionat amb les figures i diu que cada una valdria uns 10.000 dòlars. Matthew Burke, el cobdiciós soci de Jarrod, intenta persuadir el professor per  cremar el museu i tornar a començar amb les assegurances de les escultures. Tot i que en Henry s’hi oposa, Burke crema el museu amb en Henry dins. Dies després, un home amb la cara desfigurada assessina a Burke i fa semblar que es un suïcidi.

Autors: Marc Plans i Andrea Fernàndez.

Activistes prorrussos proclamen la regió de Dónetz independent

Manifestants prorrussos agrupats a la seu del govern de Dónetz proclamen la independència


Molts manifestants prorrussos aquest dilluns es van atrinxerar a la seu del govern de Dónetz, una regió d’Ucrania on es parla el rus, proclamen la independència i convoquen un referèndum per adherir-se a Rússia el pròxim 11 de Maig.


Els atrinxerats prorrussos demanen intervenció militar per part de Moscú per poder resistir davant la junta de Kiev.


Manifestants prorussos atrinxerats a la seu del Govern de la regió ucraïnesa de Donetsk han proclamat aquest dilluns la independència d'aquesta zona russoparlant d'Ucraïna i han convocat la celebració d'un referèndum d'adhessió a Rússia no més tard del proper 11 de maig.


"La República Popular de Donetsk es crea dins dels límits administratius de la regió. La decisió sobre això entrarà en vigor després de la celebració del referèndum", ha llegit amb un document un dels líders de l'autoproclamat Consell Popular de Donetsk (CPD) , que no reconeix a les noves autoritats d'Ucraïna.


CRISTINA, DANI I MARC PARERA.

Barça sense fitxages

El FIFA ha sancionat al barça per a fitxar uns jugadors menor d’edat.



La protecció dels menors i evitar que siguin utilitzats es un principi humà, cap jugador, cap entrenador, els hi farà res del qual es puguin penedir, faran tot el possible perquè es sentin còmodes.

No crec que la sanció que ha imposat el FIFA sigui eertada, “nosaltres” fem tot el possible per a garantir la formació del nens, i que surtin sent uns dels millors jugadors de l’època, l’únic que van fer va ser introduir uns jugadors per tal de donar-l’hi una disciplina i tècnica, res més.

Hi han hagut molts fitxages il·legals a l’història del futbol, molt mà negra, però el Barça a estat sancionat, no crec que el que ha fet el FIFA està bé.

El cinema de Blanes torna

Els cinemes de Blanes obriran al dia 10 d’abril a 1 euro





Les 10 sales de cinema de Blanes, que ara té com a empresa Ocine, que té la seu central està a Girona, s'obriran al públic el dijous 10 d'abril amb l'exhibició d'unes 14
pel·lícules al preu d'1 euro cada entrada fins a completar l'aforament, per celebrar la reobertura del negoci, segons ha informat una portaveu de l'empresa.


S'exhibiran en horari de tarda en algunes sales pel·lícules infantils i durant tota la jornada els films d'adults que s'han estrenat recentment i que han tingut bona acollida del públic.


Divendres dia 11 s'estrenaran dos films. Els preus de la nova empresa seguint els Lauren abans de tancar:
Dilluns: 6 Euros dia de l'espectador
Dimarts i dijous: 7 Euros (si són dies laborables, no festius ni vigílies de festiu)
Dimecres: 3,90 Euros ('Dimecres al cinema', NO festius)
Divendres, dissabtes, diumenges, festius i vigílies de festius: 8 Euros


A la cartellera hi haurà, per exemple, 12 anys d’esclavitud i per infantil, Rio 2. Per veure la cartellera sencera:



Anna Carbó i Karen Bautista
Cultura
blanesaldia.com

Playmobil compleix 40 anys

Les figueres de Playmobil compleixen 40 anys i celebren un rècord de vendes.

Les vendes de Playmobil han crescut un 4% fins a 552 milions d’euros. L’extraordinar de Playmobil és que el seu èxit continua creixent 40 anys després i això és degut al treball de tot l’equip i les innovacions que presenta continuament l’empresa. Playmobil ara mateix es situa tercer al rànking d’empreses és importants del món  després de Lego i Mattel.

Com que han celebrat el seu 40è aniversari, aquest 2014 hi han introduït novetats. En un any hi ha un creixement de 368 treballadors. L’empresa a previst gastar-se 95 milions d’euros per enfortir la marca Playmobil i Lechuza.

Oscar Gispert
Marta Achau
Melanie Blanco

EL PERNIL, LES ROSES I L’ACTE DE SANT JORDI

Els alumnes de 3r d’ESO de l’Escola Brianxa estan aconseguint diners per el seu viatge de final de curs.

Els alumnes de 3r d’ESO estan venent paperetes perquè aquest diumenge a la fira del ram de Tordera sortejaran un pernil. Han comprat 1000 paperetes i cada alumne ha de vendra 33.

El dia de Sant Jordi, dimecres 23 d’abril, tindràn cinc parades per Tordera venent roses. Les parades hi seran a la Benzinera cepsa (la que esta al costat del Bonpreu), a la sirena, a la biblioteca, a la plaça de l’església i a l’escola. Començaran a las 7:30 fins a les 19.30.

El dia de Sant Jordi,els alunmes de P$ fins a 6è de primària aniran a visitar la II Fira de Sant Jordi on disposaran de 30 minuts per dur a terme alguna activitat. L'horari que els han concedit finalment és de les 15:30 a 16 hores. Aquesta mitja hora es dura a terme les següents activitats:

1) La coral de l'escola cantarà les cançons:
  • El cant de la trobada de corals
  • Llença't
  • 1714
2) Una escena de l'obra de teatre dels alumnes de 4t de Primària: "La rondalla de l'armari".

9 d'abril de 1714 (dia 259)

Jornada CCLIX del setge. Dilluns. En el dia d’avui les autoritats de la Ciutat no han dubtat a fer executar públicament un lladre sorprès a la sortida d’una de les cases que han hagut de ser abandonades en dies passats pel perill de bombardeig. És dolorós, però és l’única manera de protegir-les. Després de sis dies de foc persistent, avui hem fet callar definitivament els canons dels borbònics al Clot. El fortí de la Creu de Sant Francesc l’han defensat els velluters, amb el seu capità el cavaller Francesc de Castellví (qui, per cert, escriu cada dia i compateix amb qui vol escoltar-lo les seves notes sobre els fets del setge), la dels pallers i la dels julians. El nostre comandant general Antoni de Villarroel, tot i el perill, ha assistit a la bateria en persona durant tota la tarda. Al paratge del Port els nostres fusellers han mantingut una sagnant escaramussa amb els borbònics, fent a l’enemic diversos morts i ferits. Els fusellers del coronel Manuel Moliner i Rau han avançat fins als cordons del Mas Guinardó i han fet foc intens i un presoner dels enemics. El capità aragonès don Diego Nasarre ha entrat a la Ciutat portant correspondència del marquès del Poal, en la qual ha explicat les seves darreres accions contra els borbònics al rerepaís.

El Barça sense possibilitat de fitxar


La FIFA ha sancionat al Barça sense possibilitat de fitxar fins a 2015

La Federació Internacional de Futbol d’Associació ha sancionat al Barça amb la prohibició de no poder fitxar a cap jugador per la pròxima temporada, per infraccions relacionades amb el traspàs i la inscripció de jugadors menors de 18 anys, i amb una multa de 370.000€ .

Aquesta prohibició de la FIFA portarà greus problemes de cara a la següent temporada, ja que el Barça ha quedat debilitat tant en la defensa com en la porteria, després de la retirada de Carles Puyol, i la declaració de Víctor Valdès davant el club.

El F.C.Barcelona demanarà a la Federació de Futbol la suspensió de la sanció, segons ha anunciat Manel Arroyo, vicepresident cinquè del club blaugrana, i la junta directiva del Barça declara que estan convençuts que podran fitxar per la següent temporada.

Font: La Razón

Autors: Richard Yuste, Cristian Lallana

El Club Futbol Tordera: Una temporada brillant

El primer equip del tordera té la possibilitat de pujar a 2a Catalana


Aquest any al primer equip del Tordera li està anant la temporada sobre rodes. Els jugadors d’en Xavi Manresa i Marc Velasco estan en una ratxa extraordinaria, porten força jornades sense perdre cap partit i si segueixen així tindran la possibilitat de pujar a 2a Catalana.


Els jugadors estan satisfets de la feina que estan fent aquesta temporada ja que en els darrers anys no li anava molt bé al primer equip i ells estan revolucionant el club i els aficionats del club.

Els jugadors aquesta temporada son un verdader exemple d’esforç, compromís, companyerisme… per a les categories inferiors del club.

2 d’abr. 2014

Solució a l’apocalipsi

Ekaterina Trúsheva, una noia prodigi russa de 13 anys ha ingeniat una nau espacial capaç de viatjar fins a Alpha Centauri amb només 42 anys.

La nau “Terra”, com ella ha anomenat, tindria una capacitat per a 500 persones i els aliments podrien ser cultivats a l’interior de la nau. La seva construcció no seria molt costosa i es podria autofinançar amb els diners d’alguns turistes que volguessin fer un petit viatge espacial.

El perquè anirà més ràpid és el fet de que no carregarà ni utilitzarà cap tipus de combustible. El seu funcionament es durà a terme gràcies a la recol·lecció d’hidrogen amb un embut magnètic. L’hidrogen recollit serà escalfat mitjançant una reacció termonuclear que servirà per a crear energia suficient pel funcionament de la nau.

Aquest projecte ha estat premiat per l’Institut Internacional d’Educació Espacial d’Alemanya i participarà a la competició de construcció d’astromòbils per l’exploració humana de la NASA on podria arribar a ser construït.

Fonts: La Vannguardia i Cribeo.com

Homogeneització per un major benefici

Desigual, una empresa de roba, vol homogeneitzar tota la seva roba perquè la gent li agrada molt la roba de un tipus.

Aquesta homogeneització, seria un aspecte positiu per l’empresa, ja que la gent compraria més perquè trobaria el tipus que li agrada, ja que vendrien la roba més venguda, la que a més li agrada, i no afectaria als consumidors perquè el preu es mantindria similar al de les peces que es troben ara. L’empresa en vendre la roba més sol·licitada obtendria més vendes i per tant,  més benefici.

La prova ja l’han fet, durant una temporada, es va situar en una de les empreses més rendibles del món, van obtenir un 17% més de benefici.

L’empresa es beneficiaria molt més, ja que, segons els resultats fets en la campanya Fun and profit de l’any passat, l’empresa tindrà mes vendes.

Autor: David Sardà Martín

Arriba el bon temps

L’atur ha baixat en 5.119 persones aquest març.

L’atur ha baixat un 0,81% Respecte el març del 2013 passat ha millorat un 5,96 menys i suposa un total de desocupats de 624.467. A tot Catalunya ha baixat, per exemple a Tarragona un 1,19%.

Respecte a les altres comunitats espanyoles, com Andalusia ha pujat en 10.060 persones i a Madrid baixa un 0,48%

Fet per : rocío cruz i sergi sicilia